autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu bame

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 pulpe de pui (750 g), , 2 linguri unt topit, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 60 ml ulei de masline, , 2 cepe mari taiate rondele, , 1 conserva rosii decojite (circa 450 g), , 1/4 lingurita piper macinat, , 1 conserva bame (circa 825 g).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele, se aseaza pe un gratar in tava de aragaz unsa putin, se baga la cuptor, sub grill, si se rumeneste 12 minute la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu unt topit si putin usturoi si cand e gata se pune deoparte, la cald. Se-ncinge uleiul intr-o cratita, se prajesc ceapa si restul de usturoi circa 3 minute la foc iute, amestecand intruna, apoi se da focul mai mic si se mai dunstuiesc inca 10 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga rosiile si piperul, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba alte 5 minute. Se incinge cuptorul la 190°C. Se incorporeaza si bamele scurse bine, se fierb si ele - tot cu capac - 10 minute, dupa care se rastoarna intr-o forma rezistenta la foc. Se pun si pulpele de pui peste bame, se baga la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda. Puiul cu bame se serveste cald, cu paine de casa, masline si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul. Se

12 voturi    17 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de bame cu carne de pui

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

18 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Tare gustoase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi plac bamele tare mult ...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 pulpe de pui (750 g)
  • 2 linguri unt topit
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 cepe mari taiate rondele
  • 1 conserva rosii decojite (circa 450 g)
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 conserva bame (circa 825 g).

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustoase...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Racituri de pui