autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu bame

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 pulpe de pui (750 g), , 2 linguri unt topit, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 60 ml ulei de masline, , 2 cepe mari taiate rondele, , 1 conserva rosii decojite (circa 450 g), , 1/4 lingurita piper macinat, , 1 conserva bame (circa 825 g).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele, se aseaza pe un gratar in tava de aragaz unsa putin, se baga la cuptor, sub grill, si se rumeneste 12 minute la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu unt topit si putin usturoi si cand e gata se pune deoparte, la cald. Se-ncinge uleiul intr-o cratita, se prajesc ceapa si restul de usturoi circa 3 minute la foc iute, amestecand intruna, apoi se da focul mai mic si se mai dunstuiesc inca 10 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga rosiile si piperul, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba alte 5 minute. Se incinge cuptorul la 190°C. Se incorporeaza si bamele scurse bine, se fierb si ele - tot cu capac - 10 minute, dupa care se rastoarna intr-o forma rezistenta la foc. Se pun si pulpele de pui peste bame, se baga la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda. Puiul cu bame se serveste cald, cu paine de casa, masline si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de bame cu carne de pui

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

20 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul. Se

12 voturi    17 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Tare gustoase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi plac bamele tare mult ...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 pulpe de pui (750 g)
  • 2 linguri unt topit
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 cepe mari taiate rondele
  • 1 conserva rosii decojite (circa 450 g)
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 conserva bame (circa 825 g).

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustoase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu ciuperci si legume colorate