Ingrediente
- 1 pui mare , - 1,5 litri supa pui (din 3 cubulete knorr), - 1 ceapa mare , - 4 morcovi , - 1 mana de ghebe (optional), - 200 gr sunca afumata , - 2 catei usturoi , - sare, piper, ulei masline
Dificultate: Medie | Timp: 2h
18 voturi
Mod de preparare
2 morcovi se tai rondele subtiri si ghebele se tai cubulete. Se caleste ceapa intr-un pic de ulei de masline si se adauga morcovii marunti, ghebele si un pic de supa de pui, sare si usturoi taiat bucatele mici.
Cand a scazut zeama de tot, se opreste si se pune amestecul rezultat intr-un castronel sa se raceasca un pic. Se umple puiul apoi se stropeste tava cu ulei de masline,un pic de supa de pui, morcovii rondele si se aseaza puiul apoi se completeaza cu supa cat permite tava. Se baga la cuptor si se mai pune zeama din tava cu lingura peste pui cand se usuca prea tare.
Durata coacerii e in jur de 1 h si 30 min.
Cand este gata, se taie puiul pe mijlcoul pieptului, se scoate umplutura si se aseaza impreuna cu rondelele de morcovi pe platou si se toarna zeama ramasa peste el.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009
Bun! Foarte!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009
Super! Felicitari!
Garfield (Chef de cuisine) , 16 martie 2009
Originala reteta! 5* pentru creativitate!