autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ceapa si sos balsamic

Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
1 lingura de ulei de masline, 1 ceapa tocata, 2 pulpe de pui, 4 catei de usturoi, pisati, 1 ½ ceasca de supa de pui, ½ ceasca de otet balsamic, ½ ceasca de rosii uscate, taiate bucati, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul de 175 de grade C.
Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si dati focul mai incet. Lasati ceapa sa se caramelizeze, amestecand doar cat sa nu se lipeasca de tigaie si pentru a se praji uniform. Adaugati usturoiul, cubul Knorr si sotati putin.
Dati focul mai tare, astfel incat sa fie mediu. Adaugati pulpele de pui in tigaie si prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti pulpele, ceapa si usturoiul din tigaie si puneti-le intr-un vas pentru copt.
Combinati supa si otetul balsamic. Turnati amestecul in tigaie si fierbeti, apoi lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul se ingroasa. Turnati sosul obtinut peste pulpele de pui si adaugati rosiile uscate. Acoperiti vasul pentru copt (cu un capac sau cu folie de aluminiu) si lasati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand puiul este gatit. Puiul se poate servi cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa si sos balsamic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei

13 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu susan

Pui cu susan

Se spala pieptul de pui si se taie in fasii de aproximativ un cm grosime si 4-5 cm lungime.Celelalte

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Cred ca este bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 pulpe de pui
  • 4 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 ½ ceasca de supa de pui
  • ½ ceasca de otet balsamic
  • ½ ceasca de rosii uscate
  • taiate bucati
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Tataiana
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui cu cascaval la cuptor