autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ceapa si sos balsamic

Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
1 lingura de ulei de masline, 1 ceapa tocata, 2 pulpe de pui, 4 catei de usturoi, pisati, 1 ½ ceasca de supa de pui, ½ ceasca de otet balsamic, ½ ceasca de rosii uscate, taiate bucati, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul de 175 de grade C.
Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si dati focul mai incet. Lasati ceapa sa se caramelizeze, amestecand doar cat sa nu se lipeasca de tigaie si pentru a se praji uniform. Adaugati usturoiul, cubul Knorr si sotati putin.
Dati focul mai tare, astfel incat sa fie mediu. Adaugati pulpele de pui in tigaie si prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti pulpele, ceapa si usturoiul din tigaie si puneti-le intr-un vas pentru copt.
Combinati supa si otetul balsamic. Turnati amestecul in tigaie si fierbeti, apoi lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul se ingroasa. Turnati sosul obtinut peste pulpele de pui si adaugati rosiile uscate. Acoperiti vasul pentru copt (cu un capac sau cu folie de aluminiu) si lasati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand puiul este gatit. Puiul se poate servi cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa si sos balsamic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste in doua linguri cu ulei. Se adauga pasta de ardei,

10 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Cred ca este bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 pulpe de pui
  • 4 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 ½ ceasca de supa de pui
  • ½ ceasca de otet balsamic
  • ½ ceasca de rosii uscate
  • taiate bucati
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Tataiana
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana