autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ceapa si sos balsamic

Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
1 lingura de ulei de masline, 1 ceapa tocata, 2 pulpe de pui, 4 catei de usturoi, pisati, 1 ½ ceasca de supa de pui, ½ ceasca de otet balsamic, ½ ceasca de rosii uscate, taiate bucati, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul de 175 de grade C.
Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si dati focul mai incet. Lasati ceapa sa se caramelizeze, amestecand doar cat sa nu se lipeasca de tigaie si pentru a se praji uniform. Adaugati usturoiul, cubul Knorr si sotati putin.
Dati focul mai tare, astfel incat sa fie mediu. Adaugati pulpele de pui in tigaie si prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti pulpele, ceapa si usturoiul din tigaie si puneti-le intr-un vas pentru copt.
Combinati supa si otetul balsamic. Turnati amestecul in tigaie si fierbeti, apoi lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul se ingroasa. Turnati sosul obtinut peste pulpele de pui si adaugati rosiile uscate. Acoperiti vasul pentru copt (cu un capac sau cu folie de aluminiu) si lasati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand puiul este gatit. Puiul se poate servi cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa si sos balsamic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bucatele de pui cu sos soia si cartofi prajiti.

Bucatele de pui cu sos soia si cartofi prajiti.

Se spala bine pieptul de pui se portioneaza in bucatele mici,(sau fiecare cum doreste).Toate aceste

4 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Cred ca este bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 pulpe de pui
  • 4 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 ½ ceasca de supa de pui
  • ½ ceasca de otet balsamic
  • ½ ceasca de rosii uscate
  • taiate bucati
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Tataiana
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
MUSCHI DE PORC MARINAT CU CARTOFI COPTI SI CEAPA