autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ceapa si sos balsamic

Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tataiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
1 lingura de ulei de masline, 1 ceapa tocata, 2 pulpe de pui, 4 catei de usturoi, pisati, 1 ½ ceasca de supa de pui, ½ ceasca de otet balsamic, ½ ceasca de rosii uscate, taiate bucati, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul de 175 de grade C.
Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si dati focul mai incet. Lasati ceapa sa se caramelizeze, amestecand doar cat sa nu se lipeasca de tigaie si pentru a se praji uniform. Adaugati usturoiul, cubul Knorr si sotati putin.
Dati focul mai tare, astfel incat sa fie mediu. Adaugati pulpele de pui in tigaie si prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti pulpele, ceapa si usturoiul din tigaie si puneti-le intr-un vas pentru copt.
Combinati supa si otetul balsamic. Turnati amestecul in tigaie si fierbeti, apoi lasati la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul se ingroasa. Turnati sosul obtinut peste pulpele de pui si adaugati rosiile uscate. Acoperiti vasul pentru copt (cu un capac sau cu folie de aluminiu) si lasati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand puiul este gatit. Puiul se poate servi cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa si sos balsamic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita cu legume si chiftele

Tocanita cu legume si chiftele

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei la foc mic cu mare atentie pana devine moale si facuta. In

28 voturi    6 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Cred ca este bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 pulpe de pui
  • 4 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 ½ ceasca de supa de pui
  • ½ ceasca de otet balsamic
  • ½ ceasca de rosii uscate
  • taiate bucati
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Tataiana
Supa crema de porumb cu chimen

Supa crema de porumb cu chimen

Incingeti uleiul la foc mediu spre mare intr-o cratita mare si adanca. Adaugati porumbul,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fricando cu ciuperci