Ingrediente
Pentru 5 persoane, , 1 pasare de 1500-2000gr, , 2 cepi mari 4-5catei de usturoi, , 250-300 ciupercute proaspete sau din conserva, , 1-2 linguri praf de supa knorr ciuperci, , coriandu macinat, sare, piper, , 1 ardei verde iute, , 1 cutie lapte de cocos
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie cu fundul dublu si se potriveste si la cuptor incalzim putin ulei si prajim usor ceapa adaugam usturoiul taiat felii si il prajim putin dupa care adaugam bucatile de pasare si le prajim putin pe toate partile. Adaugam putina apa si lasam sa inceapa sa fiarba. Adaugam ardeiul iute bucatele mici si ciupercile intregi netaiate. Adaugam coriandu macinat, putin coriandru, sare si piper la nevoie. Adaugam laptele de cocos si 1-2 linguri praf de sups cu gust de ciuperci. Amestecam totul bine si punem cratita acoperita cu aluminium la cuptor. Cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade. Lasam mincarea la cuptor 45-50 de minute pina carnea este moale si sosul mai concetrat. Daca este prea mult sos se poate lasa citeva minute pe gaz ca sosul sa mai scada. Este minunata cu mamaliga calda sau cu orez alb fiert.