autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
700 g carne de pui, 300 g ciuperci champignon, 1 morcov, 1 ceapa, 1 rosie, 1 lingurita sau 1 cub concentrat ciuperci (optional), 30 ml ulei, 1/2 lamaie, 2 linguri ulei de masline, 2 lingurite faina, 2-3 catei de usturoi, cateva fire marar, patrunjel, 1 lingura de smantana, sare, piper alb

Dificultate: Medie Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de pui, se condimenteaza si dupa 10 minute se pune la prajit in ulei, intorcandu-se pe toate partile pana prinde putina crusta. Se adauga morcovul feliat, ceapa si rosia tocate, 200 ml apa si se lasa la fiert, la foc mic cu capac 35-40 minute.
Ciupercile se spala, se taie felii mai mari si se pun intr-o tigaie la foc mic cu uleiul de masline si concentratul de ciuperci sau putina sare. Se soteaza 4-5 minute,iul feliat, apoi se stropesc cu 2-3 lingurite de zeama de lamaie, se adauga verdeata tocata si putin piper alb.
Dupa ce s-a inmuiat carnea, adaugati faina desfacuta in putina apa, lasati sa mai dea 2-3 clocote, dregeti gustul de sare si piper, adaugati lingura de smantana si este gata.
Pe un platou asezati carnea cu putin sos in care a fiert si ciupercile. Decorati cu feliute de castravete, salata verde sau lamaie si cateva fire de verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Ficatei de pui inabusiti (cu ciuperci)

Se taie ceapa Julien si se pune la calit cca 2-3 minute. Se adauga ficateii si se lasa si acestia

22 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ciuperci gratinat

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcu Marian , 16 august 2013

    interesante preparari :)

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    nina , 05 martie 2010

    mie sincer mi-a placut f mult . excelent nota 10 multumesc

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte buna papica ta Doina, noua ne place tare mult cu putin mai multa smantana si eventual...mamaliguta. , uneori.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Imi place reteta, e pe gustul meu, piept de pui cu ciuperci.

    • Fara foto

      elena , 26 octombrie 2009

      acu ma apuc sa fac si eu reteta,sper sa iasa buna

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Si noua ne place foarte mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      O alta placere culinara de-a mea...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Cred ca este foarte delicioasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Mi s-a facut o poftaaaaaa!!! Arata demential

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Mira, e o idee interesanta. Voi incerca si eu.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Eu pun intotdeauna un pic de boia cand se prajeste carnea. Aduce un plus de aroma.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Da. Este foarte gustos. Lenuta, poti gusta. Am pregatit o farfurie special pentru tine. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Cred ca e gustos .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de pui
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 lingurita sau 1 cub concentrat ciuperci (optional)
  • 30 ml ulei
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Placinta cu carne