autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si anghinare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 1/2 cana apa fiarta, 3 lingurite ulei de masline, 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui, fara piele, 2 linguri faina, 1 ceapa de marime medie, tocata fin, 6 catei de usturoi, taiati felii, 1 lingura rozmarin uscat, maruntit, 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit, 1 1/2 cana rosii taiate din conserva, 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1 intr-un castronel, se pun ciupercile shiltake in apa fiarta. se lasa sa stea 20 de minute sau pâna se moaie. se scot ciupercile din lichid, punând lichidul deoparte. se curata cozile ciupercilor si se taie palariile felii subtiri. lichidul pus deoparte se strecoara printr-o sita sau prin filtrul de cafea; se lasa deoparte.
2 intr-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite de ulei de masline, la foc potrivit. puiul se da prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul in tigaie si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.
3 Se adauga in tigaie restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul si se calesc 3 minute. Se adauga ciupercile, rozmarinul si piperul rosu si se mai calesc 1 minul. Se adauga lichidul pus deoparte si se pun la fiert. Se fierb 2 minute sau pâna scad putin
4 Se adauga rosiile, anghinarele si sarea; se pun din nou la fiert. Se pune puiul inapoi in tigaie si se face focul mic; se acopera si se tin la foc mic 30 de minute sau pâna când puiul este facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci si anghinare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza dulce cu costita la cuptor

Varza dulce cu costita la cuptor

Incepem cu varza pe care o spalam, o curatam de foile exterioare şi o tocam fideluta. La fel procedam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de inimi si pipote de pasare

Tocanita de inimi si pipote de pasare

Se spala pipotele si inimile de pui si se pun intr-o tigaie la prajit in putin ulei. Dupa cca 5 min,

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 1/2 cana apa fiarta
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1,2 kg pulpe superioare si ciocanele de pui
  • fara piele
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa de marime medie
  • tocata fin
  • 6 catei de usturoi
  • taiati felii
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • maruntit
  • 3/4 lingurita fulgi piper rosu zdrobit
  • 1 1/2 cana rosii taiate din conserva
  • 1 pachet (250 g) miezuri de anghinare congelate
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cotlet de porc marinat