Reteta postata pe: 31 mai 2008
Ingrediente
1 ceapa tocata, 1 ardei rosu gras tocat, 30 g unt, 250 g orez, 450 g supa de pui/concentrat de pui, 100 ml vin alb sec, 200 g ciuperci taiate, un varf de cutit sofran pudra/2-3 fire sofran, 300 g pui fiert taiat fasii, 60g mazare, 45 g cascaval ras, 1/2 lingurita sare, piper, felii de lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Intr-o caserola pentru microunde se pune ceapa, untul, piperul si se acopera cu folie de palstic pentru microunde, tragand marginea foliei pentru a lasa o deschizatura. Se tine 5 minute pe maxim la cuptor, amestecand (prin dechizatura facuta in folie) dupa jumatate din timp. Se adauga orezul, se acopera din nou si se tine iar la cuptor 2 minute pe maxim. Se adauga supa de pui, vinul, ciupercile si sofranul, se amesteca si se tine 6 minute pe maxim in cuptor sau pana fierbe. Se amesteca bine, se acopera din nou si se tine 7 minute pe mediu sau pana cand orezul absoarbe aproape tot lichidul, amestecand dupa 4 minute. Se adauga carnea de pui si mazarea, se acopera si se tine la cuptor 3 minute pe mediu si apoi se lasa la o parte 5 minute. Se adauga cascaval ras si se pune sare, piper dupa gust. Se orneaza cu felii de lamaie.
Sugestii: Daca ciupercile folosite sunt din mai multe soiuri sau salbatice, obtineti o aroma si mai patrunzatoare
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010
O bunatate !