PUI CU CONOPIDA

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
PUI CU CONOPIDA

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 1 conopida-1 kg

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati se spala bine,se usuca,apoi se pune ulei intr-o cratita si se rumenesc bucatile de pui pe toate partile.Se adauga apa cat sa acopere bine puiul se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Conopida se desface in buchetele si se lasa in apa rece 15 minute, sa iasa eventualele insecte.Se pune apa cu sare la fiert si cand a dat in clocot se adauga conopida,se lasa sa fiarba 5-10 minute,(nu mai mult ca apoi ea mai fierbe impreuna cu puiul).Se scurge bine de apa si se adauga peste puiul din cratita,apoi se pun cele 2 linguri pasta de tomate si se mai lasa sa fiarba 5 minute,dupa care sa adauga 1 lingura de amidon desfacuta cu putina apa rece.Se lasa pe foc inca 10 minute.Se opreste focul si se adauga verdeata proaspat tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise