Reteta postata pe: 16 aprilie 2009
Ingrediente
un pui, impartit in 10-12 bucati, 1 ceapa alba si 1 ceapa rosie mare, 2 ardei grasi, 400 g rosii, 1 dovlecel, 1 vinata mica, 6 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1/4 l vin alb sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curata si se taie ceapa alba cu bulete. Se curata rondele ceapa rosie. Se spala, se curata si se taie ardeii in jumatati egale, apoi se indeparteaza toate nervurile albe din interior si se taie fisii subtiri. Rosiile se oparesc tipm de citeva secunde, apoi se decojesc, se taie sferturi dovlecelul si vinata. Se peincalzeste cuptorul la semnul 175 grade C. Se spala bine bucatile de pui, se usuca pe un servetel, apoi se freaca fiecare bucata cu sare si piper. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tava mare de copt si se frige puiul pe taote partile . Se adauga legumele. Se curata usturoiul si se unge tava cu el. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu restul de ulei. Se ciace la cuptor 45 min, aduagind vinul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu dovleac si vinata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate