1-se taie puiul in 8 bucati, se spala cu apa rece, se sterge, apoi se da cu sare si piper.
2- se spala feniculul, se curata si se taie in patru pe lungime.Se scoate cotorul dur, apoi se taie in fasii transcersale.Frunzele verzi se pastreaza.Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca.
3-se prajesc bucatile de pui intr-o tigaie, in ulei, pe toate partile, pana devin maroniu-aurii, apoi se scot.Se prajesc feniculul, ceapa, usturoiul si chimenul macinat in zeama lasata, cateva minute, amestecand continuu.
4- se aseaza bucatile de pui inapoi in tigaie, se toarna peste vinul si supa de carne, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga busuiocul si se fierbe acoperit, la foc mic, aprox. 40 minute.
5- spre sfarsitul timpului de fierbere se spala lamaia in apa fierbinte si se taie in felii, cu tot cu coaja, apoi se adauga alaturi de masline peste pui si se continua fierberea.Se toaca frunzele de fenicul, se presara deasupra puiului si se serveste.Se potriveste cu paine alba proaspata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii