1-se taie puiul in 8 bucati, se spala cu apa rece, se sterge, apoi se da cu sare si piper.
2- se spala feniculul, se curata si se taie in patru pe lungime.Se scoate cotorul dur, apoi se taie in fasii transcersale.Frunzele verzi se pastreaza.Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca.
3-se prajesc bucatile de pui intr-o tigaie, in ulei, pe toate partile, pana devin maroniu-aurii, apoi se scot.Se prajesc feniculul, ceapa, usturoiul si chimenul macinat in zeama lasata, cateva minute, amestecand continuu.
4- se aseaza bucatile de pui inapoi in tigaie, se toarna peste vinul si supa de carne, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga busuiocul si se fierbe acoperit, la foc mic, aprox. 40 minute.
5- spre sfarsitul timpului de fierbere se spala lamaia in apa fierbinte si se taie in felii, cu tot cu coaja, apoi se adauga alaturi de masline peste pui si se continua fierberea.Se toaca frunzele de fenicul, se presara deasupra puiului si se serveste.Se potriveste cu paine alba proaspata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii