autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu fenicul si masline

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, , 1 pui (de aprox. 1,5 kg), sare, piper alb macinat, 2 tuberculi de fenicul, 1 legatura busuioc, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita chimen macinat, 130 ml vin alb sec, 1 lamaie, 1/2 cub-condiment dizolvat in 250 ml apa, 50 g masline negre fara samburi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

1-se taie puiul in 8 bucati, se spala cu apa rece, se sterge, apoi se da cu sare si piper.
2- se spala feniculul, se curata si se taie in patru pe lungime.Se scoate cotorul dur, apoi se taie in fasii transcersale.Frunzele verzi se pastreaza.Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca.
3-se prajesc bucatile de pui intr-o tigaie, in ulei, pe toate partile, pana devin maroniu-aurii, apoi se scot.Se prajesc feniculul, ceapa, usturoiul si chimenul macinat in zeama lasata, cateva minute, amestecand continuu.
4- se aseaza bucatile de pui inapoi in tigaie, se toarna peste vinul si supa de carne, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga busuiocul si se fierbe acoperit, la foc mic, aprox. 40 minute.
5- spre sfarsitul timpului de fierbere se spala lamaia in apa fierbinte si se taie in felii, cu tot cu coaja, apoi se adauga alaturi de masline peste pui si se continua fierberea.Se toaca frunzele de fenicul, se presara deasupra puiului si se serveste.Se potriveste cu paine alba proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fenicul si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Tare gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 1 pui (de aprox. 1,5 kg)
  • sare
  • piper alb macinat
  • 2 tuberculi de fenicul
  • 1 legatura busuioc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 130 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 1/2 cub-condiment dizolvat in 250 ml apa
  • 50 g masline negre fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare gustos!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu legume la cuptor