Pui cu fenicul

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pui mai mici,
  • 2 bulbi de fenicul (se gasesc la supermarket),
  • 2 cepe,
  • 1 lingura pasta de tomate,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura smantana (sau frisca nebatuta),
  • 50 g masline negre,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Taiati fiecare pui in doua, iar bulbii de fenicul taiati-i mai intai felii groase de 5 mm si pe urma bastonase. Curatati ceapa si taiati-o fideluta.

Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si rumeniti in el jumatatile de pui, dupa care adaugati ceapa si lasati-o sa se prajeasca pana ce devine aurie.

Adaugati feniculul, sare si piper si turnati deasupra pasta de tomate diluata in 5 linguri cu apa. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mic.

Cand carnea este patrunsa, incorporati maslinele si lasati-le si pe ele circa 5 minute - impreuna cu carnea si feniculul - pe foc.

Separat, amestecati smantana cu galbenusul. Scoateti jumatatile de pui pe un platou, incorporati smantana in sosul cu fenicul, ceapa si masline si turnati-le peste carne. Serviti-o fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci