autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu fenicul

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pui mai mici, , 2 bulbi de fenicul (se gasesc la supermarket), , 2 cepe,, 1 lingura pasta de tomate, , 1 galbenus, , 1 lingura smantana (sau frisca nebatuta), , 50 g masline negre, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiati fiecare pui in doua, iar bulbii de fenicul taiati-i mai intai felii groase de 5 mm si pe urma bastonase. Curatati ceapa si taiati-o fideluta.
Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si rumeniti in el jumatatile de pui, dupa care adaugati ceapa si lasati-o sa se prajeasca pana ce devine aurie.
Adaugati feniculul, sare si piper si turnati deasupra pasta de tomate diluata in 5 linguri cu apa. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mic.
Cand carnea este patrunsa, incorporati maslinele si lasati-le si pe ele circa 5 minute - impreuna cu carnea si feniculul - pe foc.
Separat, amestecati smantana cu galbenusul. Scoateti jumatatile de pui pe un platou, incorporati smantana in sosul cu fenicul, ceapa si masline si turnati-le peste carne. Serviti-o fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui si fenicul

Pilaf de orez cu pui si fenicul

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu orez

Piept de pui la gratar cu orez

Mai intai am taiat pieptul felii subtiri pe care le-am tinut 10 minute in marinata facuta din piper,

2 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pui mai mici
  • 2 bulbi de fenicul (se gasesc la supermarket)
  • 2 cepe,
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana (sau frisca nebatuta)
  • 50 g masline negre
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui manastiresc