autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu fenicul

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pui mai mici, , 2 bulbi de fenicul (se gasesc la supermarket), , 2 cepe,, 1 lingura pasta de tomate, , 1 galbenus, , 1 lingura smantana (sau frisca nebatuta), , 50 g masline negre, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiati fiecare pui in doua, iar bulbii de fenicul taiati-i mai intai felii groase de 5 mm si pe urma bastonase. Curatati ceapa si taiati-o fideluta.
Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si rumeniti in el jumatatile de pui, dupa care adaugati ceapa si lasati-o sa se prajeasca pana ce devine aurie.
Adaugati feniculul, sare si piper si turnati deasupra pasta de tomate diluata in 5 linguri cu apa. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mic.
Cand carnea este patrunsa, incorporati maslinele si lasati-le si pe ele circa 5 minute - impreuna cu carnea si feniculul - pe foc.
Separat, amestecati smantana cu galbenusul. Scoateti jumatatile de pui pe un platou, incorporati smantana in sosul cu fenicul, ceapa si masline si turnati-le peste carne. Serviti-o fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fenicul" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui si fenicul

Pilaf de orez cu pui si fenicul

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pui mai mici
  • 2 bulbi de fenicul (se gasesc la supermarket)
  • 2 cepe,
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana (sau frisca nebatuta)
  • 50 g masline negre
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur