autor:

Licuta Marin

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ghimbir si busuioc

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Thailanda


    Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Thailanda


Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Ingrediente
500 gr piept pui, un morcov, o ceapa, 3 catei de usturoi, un ardei gras rosu, 60-70 gr ghimbir, 1 si 1/2 lingura sos de chili, 1 si 1/2 lingura sos de soia, 2 linguri ulei masline, busuioc verde, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

1. Incingem uleiul de masline in Wok si punem la calit ceapa taita feliute subtiri timp de 3-5 minute dupa care punem usturoiul si mai calim 1 minut. Adaugam ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri si calim 2-3 minute.

2. Adaugam morcovul taiat rondele subtiri si mai calim 3 minute. Taiem ardeiul gras in bucati mai mari si adaugam la calit impreuna cu celelalte ingrediente, timp de 3-4 minute.

3. Spalam si taiem suvite pieptul de pui si adaugam peste legume. Lasam sa se faca la foc mic 5-10 minute, adaugam sosul de soia, sarea si mai lasam 3-4 minute. La urma adaugam sosul chili, dupa care oprim focul si adaugam busuiocul tocat marunt. Lasam 2-3 minute acoperit sa se intrepatrunda aromele

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ghimbir si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Carnea tocata din piept de pui se caleste impreuna cu doua cepsoare rosii in 3 linguri de ulei extravirgin

19 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mititei gustosi

Mititei gustosi

Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa

23 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei S , 22 aprilie 2016

    De ce arata tot a mancare romaneasca, cand ar trebui sa aiba aspect de Asia,nu stiu :))) Wok-ul nu face minuni,in schimb bucatarul da:)). Pofta buna oricum.

  • Fara foto

    Tudor Iulian , 03 iunie 2014

    eu as tine pieptul de pui in sosul de chili la frigider- timp de cateva ore -inainte de a prepara mancarea de mai sus

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Un mod nou de a prepara pieptul de pui... interesant!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      O minunatie de culoare, gusturi si arome...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Foarte frumos! ce arome!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Aromat, puiul tau!.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Bine mai arata,trebuie incercata urgent !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Va multumesc!!! Pupici!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ghimbir, busuioc ?, cum sa nu iti iasa o bunatate de pui ?!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Foarte frumos prezentata!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Foarte bun!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Cred ca este o mancare deosebit de aromata, trebuie facuta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr piept pui
  • un morcov
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • 60-70 gr ghimbir
  • 1 si 1/2 lingura sos de chili
  • 1 si 1/2 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei masline
  • busuioc verde
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Andrei S

De ce arata tot a mancare romaneasca, cand ar trebui sa aiba aspect de Asia,nu stiu :))) Wok-ul nu face minuni,in schimb bucatarul da:)). Pofta buna oricum.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Praz invelit in Sunca(Bacon)