PUI CU GUTUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu cand pregatesc folosesc un pui mijlociu sau 3-4 pulpe de pui
  • 1 kg gutui
  • ulei
  • unt
  • 2-3 lingurite zahar
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita faina
  • sare

Mod de preparare

Bucatile de pui se spala,se zvanta si se rumenesc usor (nu se ard)pe ambele parti in ulei fierbinte si se sareaza.Gutuile se spala,se sterg bine de puf si se taie in doua si se scoate casuta cu seminte.Se taie apoi fiecre bucata in felii de grosimea unui deget.Se aseaza in cratita impreuna cu carnea.

Separat intr-un vas se pune zaharul umezit cu apa.Se arde pana se coloreaza in brun-auriu,se stinge cu un paharel de apa.Se toarna peste mancare,se adauga si bucatica de unt si se lasa sa fiarba 10-15 min.Nu se amesteca ci doar se scutura cratita usor.Smantana se bate cu faina si se toarna in cratita si se da vasul la cuptorul preincalzit in prealabil pentru cca 20-25 de minute.se serveste calda.

De exemplu mama mea rumenea putin si bucatile de gutui.Eu le folosesc in starea lor naturala.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise