autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Ingrediente
O mancarica delicioasa si plina de arome pe care nu o pregatesc decat toamna, atunci cand apar gutuile., - 4 aripioare de pui, - 4 pulpe superioare de pui, - 4 gutui, - 100 ml ulei, - sare, - piper, - 150 g zahar, - 300 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

30 voturi

Mod de preparare

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza.
2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge, adaugam feliile de gutui pe rand si le rumenim.
Se scot intr-un vas termorezistent.
3. In uleiul ramas rumenim si bucatele de pui si le asezam peste gutui.
4. Se adauga sare si putin piper.
5. Separat se caramelizeaza zaharul avand grija sa nu il ardem. Oprim focul il lasam putin sa se racoreasa, iar apoi adaugam apa. Se da drumul iar la foc pana se topeste tot zaharul caramelizat.
6. Se adauga peste pui si gutui si se introduce la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață

20 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu ghimbir si gutui la cuptor

Pulpe de pui cu ghimbir si gutui la cuptor

1) Condimenteazã pulpele cu sare, piper, boia, curcuma, verdeata,ghimbir si usturoi. Taie gutuile

2 voturi    1 comentariu
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Neli Gheorghe , 31 august 2013

    O RETETA DELICIOASA pentru atunci cand se coc gutuile! Si eu o prepar in fiecare toamna:):):)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    O combinatie excelenta!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    O mancare foarte aromata si fina!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

      .Mama imi pregatea mereu si imi place tare mult ....

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      e promitator, cred ca am sa incerc reteta :D

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Apetisant........felicitari......*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      O reteta delicioasa pe care o fac intotdeauna cu placere.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      O bunãtate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

30 voturi

Ingrediente

  • O mancarica delicioasa si plina de arome pe care nu o pregatesc decat toamna
  • atunci cand apar gutuile.
  • - 4 aripioare de pui
  • - 4 pulpe superioare de pui
  • - 4 gutui
  • - 100 ml ulei
  • - sare
  • - piper
  • - 150 g zahar
  • - 300 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O combinatie excelenta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu portocale