Pui cu gutui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pui cu gutui

Ingrediente

  • • 2-3 gutui
  • • 4 pulpe de pui
  • • 100-150 g zahăr (după cum vă place de dulce)
  • • o lingură de unt
  • • o lingură de ulei
  • • 1/2 lingură de făină

Mod de preparare

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață gutuile. Le punea pe dulap să se mai coacă (cred că nu mai trebuie să vă spun ce parfum plăcut lăsau în cameră), apoi tot făcea la mâncare de gutui cu pui că noi nu ne mai săturam. Este deosebit de parfumată și gustoasă, iar carnea de pui gătită în sosul de gutui are un gust demențial, nu vă pot descrie în cuvinte ce gust bun are. Trebuie neaparat să încercați!

Și acum gata cu lăudatul și să vă spun cum o face mama.

Gutuile se spală și se taie în felii nu foarte mari. Se călesc feliile de gutui pentru câteva secunde în untul topit. Se scot și se pun deoparte. Carnea se căleste în untul rămas după gutui amestecat cu ulei până se rumenește. Făina se dizolvă în 50 ml apă și se toarnă peste carne. Se adaugă apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când carnea este aproape fiartă se adaugă feliile de gutui și se mai lasă să fiarbă în continuare la foc mic să nu se facă terci gutuile.

Între timp se caramelizează zahărul...atenție să nu se ardă!...se stinge cu apă și se toarnă siropul peste carne și gutui. Se lasă să fiarbă împreună câteva minute. Dacă vă place mai dulce mâncarea se mai poate adăugă un pic de zahăr.

Se papă cu felii de baghetă proaspătă și vă asigur că veți linge farfuria :)).

Să aveți poftă bună!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise