autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Pui cu iaurt-reteta arabeasca

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 ceasca iaurt, 1/2 ceasca unt, 1 ardei taiat rondele, 10 seminte de cardamom, 1 betisor de scortisoara, 1 bucata mica de ghimbir proaspat,tocat, 2 catei de usturoi ,pisati, 1 lingurita boia iute, 2 lingurite boia dulce, 1 1/2 Kh pui, pielita si taiat in bucati, 2 cepe tocate, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul,se pun ceapa,ardeii,cardamomul si scortisoara.Se prajeste pina ce se aureste ceapa.
Se adauga ghimbirul,usturoiul,boiaua si sarea;se prajeste 2 minute la foc mic ,amestecind usor.
Se adauga bucatile de pui,si se amesteca pina se rumeneste puiul.
Se adauga iaurtul cite putin.
Se acopera si se fierbe 30 min. la foc mic
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu iaurt-reteta arabeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pate de casa

Pate de casa

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Iaqtin umplut(specific arab)

Iaqtin umplut(specific arab)

Iaqtinul se curata astfel: prima data se razuieste, se spala, apoi se goleste cu un cutit special,

3 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Nu se taie ,de aceia se pune cite putin

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Cind se pune iaurtul,nu se "taie" mincarea,Gabi? Imi place reteta,dar mi-e teama sa nu se taie.

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    arabii folosesc de obicei la fiert carnea (si puiul)cardamom,scortisoara ,coriandru . daca incercati vreodata veti vedea ca iau mirosul si dau un gust bun

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      La atatea condimente cred ca a iesit cu o aroma mama, mama...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca iaurt
  • 1/2 ceasca unt
  • 1 ardei taiat rondele
  • 10 seminte de cardamom
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat,tocat
  • 2 catei de usturoi ,pisati
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 1/2 Kh pui, pielita si taiat in bucati
  • 2 cepe tocate
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Nu se taie ,de aceia se pune cite putin

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu rozmarin si masline