autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Pui cu iaurt-reteta arabeasca

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 ceasca iaurt, 1/2 ceasca unt, 1 ardei taiat rondele, 10 seminte de cardamom, 1 betisor de scortisoara, 1 bucata mica de ghimbir proaspat,tocat, 2 catei de usturoi ,pisati, 1 lingurita boia iute, 2 lingurite boia dulce, 1 1/2 Kh pui, pielita si taiat in bucati, 2 cepe tocate, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul,se pun ceapa,ardeii,cardamomul si scortisoara.Se prajeste pina ce se aureste ceapa.
Se adauga ghimbirul,usturoiul,boiaua si sarea;se prajeste 2 minute la foc mic ,amestecind usor.
Se adauga bucatile de pui,si se amesteca pina se rumeneste puiul.
Se adauga iaurtul cite putin.
Se acopera si se fierbe 30 min. la foc mic
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu iaurt-reteta arabeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Stufat de miel

Stufat de miel

Ceapa si usturoiul verde se taie marunt, la fel si verdeata. Carnea se spala bine si se pune la fiert,

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Mancare cu castraveti acri

Mancare cu castraveti acri

Intr-o cratita se pun doua- trei linguri de ulei, se adauga carnea taiata bucati, se caleste putin,

21 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Nu se taie ,de aceia se pune cite putin

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Cind se pune iaurtul,nu se "taie" mincarea,Gabi? Imi place reteta,dar mi-e teama sa nu se taie.

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    arabii folosesc de obicei la fiert carnea (si puiul)cardamom,scortisoara ,coriandru . daca incercati vreodata veti vedea ca iau mirosul si dau un gust bun

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      La atatea condimente cred ca a iesit cu o aroma mama, mama...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca iaurt
  • 1/2 ceasca unt
  • 1 ardei taiat rondele
  • 10 seminte de cardamom
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat,tocat
  • 2 catei de usturoi ,pisati
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 1/2 Kh pui, pielita si taiat in bucati
  • 2 cepe tocate
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Nu se taie ,de aceia se pune cite putin

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel cu morcov