autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu carne

Pui cu iaurt-reteta arabeasca

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
1 ceasca iaurt, 1/2 ceasca unt, 1 ardei taiat rondele, 10 seminte de cardamom, 1 betisor de scortisoara, 1 bucata mica de ghimbir proaspat,tocat, 2 catei de usturoi ,pisati, 1 lingurita boia iute, 2 lingurite boia dulce, 1 1/2 Kh pui, pielita si taiat in bucati, 2 cepe tocate, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul,se pun ceapa,ardeii,cardamomul si scortisoara.Se prajeste pina ce se aureste ceapa.
Se adauga ghimbirul,usturoiul,boiaua si sarea;se prajeste 2 minute la foc mic ,amestecind usor.
Se adauga bucatile de pui,si se amesteca pina se rumeneste puiul.
Se adauga iaurtul cite putin.
Se acopera si se fierbe 30 min. la foc mic
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu iaurt-reteta arabeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
IEPURE INABUSIT CU CEAPA

IEPURE INABUSIT CU CEAPA

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. (Se poate pune si in oala

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu ghimbir

Friptura de porc cu ghimbir

Astfel incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Nu se taie ,de aceia se pune cite putin

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Cind se pune iaurtul,nu se "taie" mincarea,Gabi? Imi place reteta,dar mi-e teama sa nu se taie.

  • Fara foto

    martagabriela , 27 mai 2010

    arabii folosesc de obicei la fiert carnea (si puiul)cardamom,scortisoara ,coriandru . daca incercati vreodata veti vedea ca iau mirosul si dau un gust bun

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      La atatea condimente cred ca a iesit cu o aroma mama, mama...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca iaurt
  • 1/2 ceasca unt
  • 1 ardei taiat rondele
  • 10 seminte de cardamom
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat,tocat
  • 2 catei de usturoi ,pisati
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 1/2 Kh pui, pielita si taiat in bucati
  • 2 cepe tocate
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Nu se taie ,de aceia se pune cite putin

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor