autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ierburi si vin alb

Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
2 linguri de ulei de masline, 1 pui, taiat in bucati, 2 catei de ustoroi, pisati, 200 de grame de ciuperci proaspete, taiate bucati, 1 ceapa mare, tocata, ½ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita de rozmarin uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, 1 lingurita de sare cu usturoi, ¼ lingurita de piper negru, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 1 ceasca de vin alb sec, 300 ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare


Incingeti uleiul de masline intr-o cratita cu capac, la foc mediu. Puneti carnea de pui, usturoiul, cubul Knorr in cratita si prajiti pana se rumeneste pe ambele parti. Luati din tigaie si puneti pe servetele, astfel incat sa se scurga grasimea.

Prajiti in tigaie ciupercile si ceapa; lasati sa se gateasca, amestecand din cand in cand pana cand ceapa se inmoaie. Luati de pe foc si puneti ciupercile intr-un bol.

Intr-un alt bol, amestecati ierburile (busuiocul, oregano, rozmarinul si cimbrul). Asezonati cu sarea cu usturoi, piperul si cubul Knorr. Puneti vinul si adaugati ceapa si ciupercile.

Puneti la loc carnea de pui in cratita, adaugati amestecul de ciuperci si supa de pui peste carne, acoperiti si gatiti la foc mic pentru 1 ora si jumatate, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase

Se poate servi cu garnitura de taitei, orez sau piure de cartofi.







Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ierburi si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 pui
  • taiat in bucati
  • 2 catei de ustoroi
  • pisati
  • 200 de grame de ciuperci proaspete
  • taiate bucati
  • 1 ceapa mare
  • tocata
  • ½ lingurita de busuioc uscat
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ½ lingurita de rozmarin uscat
  • ½ lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de sare cu usturoi
  • ¼ lingurita de piper negru
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 300 ml supa de pui

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Friptura de pasare cu cartofi