autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ierburi si vin alb

Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
2 linguri de ulei de masline, 1 pui, taiat in bucati, 2 catei de ustoroi, pisati, 200 de grame de ciuperci proaspete, taiate bucati, 1 ceapa mare, tocata, ½ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita de rozmarin uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, 1 lingurita de sare cu usturoi, ¼ lingurita de piper negru, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 1 ceasca de vin alb sec, 300 ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare


Incingeti uleiul de masline intr-o cratita cu capac, la foc mediu. Puneti carnea de pui, usturoiul, cubul Knorr in cratita si prajiti pana se rumeneste pe ambele parti. Luati din tigaie si puneti pe servetele, astfel incat sa se scurga grasimea.

Prajiti in tigaie ciupercile si ceapa; lasati sa se gateasca, amestecand din cand in cand pana cand ceapa se inmoaie. Luati de pe foc si puneti ciupercile intr-un bol.

Intr-un alt bol, amestecati ierburile (busuiocul, oregano, rozmarinul si cimbrul). Asezonati cu sarea cu usturoi, piperul si cubul Knorr. Puneti vinul si adaugati ceapa si ciupercile.

Puneti la loc carnea de pui in cratita, adaugati amestecul de ciuperci si supa de pui peste carne, acoperiti si gatiti la foc mic pentru 1 ora si jumatate, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase

Se poate servi cu garnitura de taitei, orez sau piure de cartofi.







Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ierburi si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Un alt fel de musaca

Un alt fel de musaca

Tocam carnea, punem patrunjelul tocat, o saram, piparam dupa gust si o amestecam. Compozitia o formam

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Pentru inceput oparim varza in apa cu sare ,putin otet cimbru si boabe de piper,scoatem frunzele

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 pui
  • taiat in bucati
  • 2 catei de ustoroi
  • pisati
  • 200 de grame de ciuperci proaspete
  • taiate bucati
  • 1 ceapa mare
  • tocata
  • ½ lingurita de busuioc uscat
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ½ lingurita de rozmarin uscat
  • ½ lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de sare cu usturoi
  • ¼ lingurita de piper negru
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 300 ml supa de pui

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sarmale