autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ierburi si vin alb

Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
2 linguri de ulei de masline, 1 pui, taiat in bucati, 2 catei de ustoroi, pisati, 200 de grame de ciuperci proaspete, taiate bucati, 1 ceapa mare, tocata, ½ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita de rozmarin uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, 1 lingurita de sare cu usturoi, ¼ lingurita de piper negru, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 1 ceasca de vin alb sec, 300 ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare


Incingeti uleiul de masline intr-o cratita cu capac, la foc mediu. Puneti carnea de pui, usturoiul, cubul Knorr in cratita si prajiti pana se rumeneste pe ambele parti. Luati din tigaie si puneti pe servetele, astfel incat sa se scurga grasimea.

Prajiti in tigaie ciupercile si ceapa; lasati sa se gateasca, amestecand din cand in cand pana cand ceapa se inmoaie. Luati de pe foc si puneti ciupercile intr-un bol.

Intr-un alt bol, amestecati ierburile (busuiocul, oregano, rozmarinul si cimbrul). Asezonati cu sarea cu usturoi, piperul si cubul Knorr. Puneti vinul si adaugati ceapa si ciupercile.

Puneti la loc carnea de pui in cratita, adaugati amestecul de ciuperci si supa de pui peste carne, acoperiti si gatiti la foc mic pentru 1 ora si jumatate, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase

Se poate servi cu garnitura de taitei, orez sau piure de cartofi.







Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ierburi si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ciuperci gratinat

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 pui
  • taiat in bucati
  • 2 catei de ustoroi
  • pisati
  • 200 de grame de ciuperci proaspete
  • taiate bucati
  • 1 ceapa mare
  • tocata
  • ½ lingurita de busuioc uscat
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ½ lingurita de rozmarin uscat
  • ½ lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de sare cu usturoi
  • ¼ lingurita de piper negru
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 300 ml supa de pui

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Coq au vin de pui cu dovleac si mere