autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu ierburi si vin alb

Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Coralia10 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
2 linguri de ulei de masline, 1 pui, taiat in bucati, 2 catei de ustoroi, pisati, 200 de grame de ciuperci proaspete, taiate bucati, 1 ceapa mare, tocata, ½ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de oregano uscat, ½ lingurita de rozmarin uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, 1 lingurita de sare cu usturoi, ¼ lingurita de piper negru, 1-2 cuburi Knorr Gaina, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 1 ceasca de vin alb sec, 300 ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare


Incingeti uleiul de masline intr-o cratita cu capac, la foc mediu. Puneti carnea de pui, usturoiul, cubul Knorr in cratita si prajiti pana se rumeneste pe ambele parti. Luati din tigaie si puneti pe servetele, astfel incat sa se scurga grasimea.

Prajiti in tigaie ciupercile si ceapa; lasati sa se gateasca, amestecand din cand in cand pana cand ceapa se inmoaie. Luati de pe foc si puneti ciupercile intr-un bol.

Intr-un alt bol, amestecati ierburile (busuiocul, oregano, rozmarinul si cimbrul). Asezonati cu sarea cu usturoi, piperul si cubul Knorr. Puneti vinul si adaugati ceapa si ciupercile.

Puneti la loc carnea de pui in cratita, adaugati amestecul de ciuperci si supa de pui peste carne, acoperiti si gatiti la foc mic pentru 1 ora si jumatate, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase

Se poate servi cu garnitura de taitei, orez sau piure de cartofi.







Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ierburi si vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

2 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 pui
  • taiat in bucati
  • 2 catei de ustoroi
  • pisati
  • 200 de grame de ciuperci proaspete
  • taiate bucati
  • 1 ceapa mare
  • tocata
  • ½ lingurita de busuioc uscat
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ½ lingurita de rozmarin uscat
  • ½ lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de sare cu usturoi
  • ¼ lingurita de piper negru
  • 1-2 cuburi Knorr Gaina
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 300 ml supa de pui

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU CARTOFI LA DUBLETTA