Pui cu lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui de dimensiuni obisnuite
  • cateva lamai bine coapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata puiul si se spala bine.Apoi, il umplem cu lamai intregi,nedecojite,atatea cate incap,dupa ce le-am intepat bine cu o furculita pentru a-si lasa sucul in carne in timpul coacerii,iar amareala din coaja nu va da un gust rau puiului.Stropim carnea cu putin ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie si dam la cuptor la foc mic ,intr-un vas acoperit.Desi am pus putin ulei,puiul nu se va arde pentru ca, impreuna cu lamaile, va lasa un suc in care nu se va praji in adevaratul sens al cuvantului, ci se va coace inabusit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise