1.Carnea sarata si piperata se frige in ulei.Una din lamaii se spala si se taie bucati, se amesteca cu usturoiul (necuratat) si rozmarinul tocat si se pune peste carne .Se frig impreuna.
2.Sucul de la a doua lamaie se amesteca cu supa si vinul si se toarna peste carne, se acopera vasul si,pe foc moderat, se fierb timp de 25 minute.
3.Taieteii lati se fierb in apa sarata timp de 10 minute,se scurg,se clatesc cu apa rece,se amesteca cu rucola,se sareaza si se pipereaza.
4.Carnea se scote din sos si se pastreaza la cald.Sosul se lasa sa dea in clocot, se adauga untul taiat bucatele ,se amesteca mereu pana untul se topeste si se incorporeaza in sos.
5.Carnea se aranjeaza pe un platou , se stropeste cu sos si se serveste cu garnitura de taietei lati si rucola.Desigur, un vin alb sec poate acompania acest preparat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii