autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

Pui cu legume in punga magica

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Ingrediente
-1 pui-1,2 kg, -3-4 morcovi mari, -1-2 cepe mijlocii, -3 cartofi mari, -5-6 catei usturoi, -2 ardei iuti, -5-6 linguri ulei masline, -condimente pui, -sare, piper dupa gust, -o punga magica, -susan (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam puiul cu apa rece si il portionam in 4 sau 8 bucati, dupa preferinta.

Lasam bucatile de carne sa se scurga de apa apoi ne ocupam de legume.

Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in bucati mari.Ceapa o vom taia in doua, iar usturoiul il lasam intreg.

Intr-un vas vom pune puiul taiat si toate legumele pe care le amestecam cu condimente, sarea si uleiul de masline.

Daca vom folosi condimentele de la punga magica trebuie sa tinem cont ca ele contin suficienta sare. Eu am folosit condimentele de la punga magica, dar am mai adaugat coriandru macinat, pudra de usturoi, piper alb si 2-3 linguri de susan. Le amestecam toate bine si le lasam 10-15 minute, dupa care le punem in punga magica unsa cu putin ulei de masline, adaugand si zeama obtinuta, care e plina de arome.

Legam punga la gura si o punem intr-un vas (in cazul meu vas yena), pe care il dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200 grade timp de 50 minute, 1 ora, depinde de cuptor. Eu de obicei nu intep punga inainte de a o da la cuptor ci dupa 20-25 de minute;scoatem vasul dupa 25 de minute si intepam punga din loc in loc cu o scobitoare.

Dupa o ora scoatem vasul si cu ajutorul unui cutit taiem punga pe lungime pentru a se rumeni putin.Eu nu am rumenit deloc pentru ca deja era rumenit asa ca am servit imediat. Se poate servi cu muraturi asortate si salata. Eu am avut muraturi si salata de rucola cu rodii.

A iesit foarte gustos si aromat datorita condimentelor folosite si semintelor de susan. Este usor de gatit si se poate servi fie cald fie rece, ca cina sau pranz.

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in punga magica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gasca umpluta cu ciuperci

Gasca umpluta cu ciuperci

Bobocul de gasca curatat de fulgi, parlit si spalat se curata de intestine, se lasa intreg facand

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cuburi de vitel cu fasole verde-dieta

Cuburi de vitel cu fasole verde-dieta

Se pune la fiert o oala cu apa si deasupra o strecuratoare mare pe care asezam cuburile de carne

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1 pui-1,2 kg
  • -3-4 morcovi mari
  • -1-2 cepe mijlocii
  • -3 cartofi mari
  • -5-6 catei usturoi
  • -2 ardei iuti
  • -5-6 linguri ulei masline
  • -condimente pui
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -o punga magica
  • -susan (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE