autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

Pui cu legume in punga magica

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2016

Ingrediente
-1 pui-1,2 kg, -3-4 morcovi mari, -1-2 cepe mijlocii, -3 cartofi mari, -5-6 catei usturoi, -2 ardei iuti, -5-6 linguri ulei masline, -condimente pui, -sare, piper dupa gust, -o punga magica, -susan (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam puiul cu apa rece si il portionam in 4 sau 8 bucati, dupa preferinta.

Lasam bucatile de carne sa se scurga de apa apoi ne ocupam de legume.

Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in bucati mari.Ceapa o vom taia in doua, iar usturoiul il lasam intreg.

Intr-un vas vom pune puiul taiat si toate legumele pe care le amestecam cu condimente, sarea si uleiul de masline.

Daca vom folosi condimentele de la punga magica trebuie sa tinem cont ca ele contin suficienta sare. Eu am folosit condimentele de la punga magica, dar am mai adaugat coriandru macinat, pudra de usturoi, piper alb si 2-3 linguri de susan. Le amestecam toate bine si le lasam 10-15 minute, dupa care le punem in punga magica unsa cu putin ulei de masline, adaugand si zeama obtinuta, care e plina de arome.

Legam punga la gura si o punem intr-un vas (in cazul meu vas yena), pe care il dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200 grade timp de 50 minute, 1 ora, depinde de cuptor. Eu de obicei nu intep punga inainte de a o da la cuptor ci dupa 20-25 de minute;scoatem vasul dupa 25 de minute si intepam punga din loc in loc cu o scobitoare.

Dupa o ora scoatem vasul si cu ajutorul unui cutit taiem punga pe lungime pentru a se rumeni putin.Eu nu am rumenit deloc pentru ca deja era rumenit asa ca am servit imediat. Se poate servi cu muraturi asortate si salata. Eu am avut muraturi si salata de rucola cu rodii.

A iesit foarte gustos si aromat datorita condimentelor folosite si semintelor de susan. Este usor de gatit si se poate servi fie cald fie rece, ca cina sau pranz.

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in punga magica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

Cartofii mari se curata si se taie in doua. Jumatatea se taie din cm in cm si se umple cu felii de

35 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu carne si ciuperci

Clatite cu carne si ciuperci

Pentru umplutura calim ceapa taiata marunt in 2 linguri de ulei amestecate cu 2 linguri de apa. Adaugam

25 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -1 pui-1,2 kg
  • -3-4 morcovi mari
  • -1-2 cepe mijlocii
  • -3 cartofi mari
  • -5-6 catei usturoi
  • -2 ardei iuti
  • -5-6 linguri ulei masline
  • -condimente pui
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -o punga magica
  • -susan (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Beef Bourguignon