autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
•1 lingura ulei de masline, •60 gr costita impanata, fara soric, taiata bucati, •1 pui (de aprox. 1,5 kg), taiat in 8-12 bucati si fara piele, •1 lingurita sare, •300 ml vin alb sec, •250 gr ceapa, curatata, •6 cuisoare intregi, •150 ml sherry sec, •2 foi de dafin, •250 gr morcovi mici, curatati, •2 tije de telina, curatate si tocate, •200 gr ciuperci, sterse si injumatatite, •500 ml supa de pui, •piper negru, •100 gr mazare din conserva, •1 lingura patrunjel proaspat tocat, •30 gr unt, moale, •2 linguri rase faina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte.
2. Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le regulat pana se rumenesc pe toate partile.Se scot pe o farfurie si se scurge excesul de grasime din cratita.
3. Se toarna vinul in cratita si se pune la fiert, amestecand si racaind bucatile de carne prinse pe fundul cratitei.Se reduce focul si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate.
4. Se inteapa cepele cu cuisoarele si se adauga in cratita cu sherry si foile de dafin si se fierb la foc mic 2 minute.Se adauga morcovii, telina, ciupercile, bulionul, restul de ceapa,costita, bucatile de pui si putin piper.
5. Se pun din noul la fiert.Cand dau in clocot,se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 40 minute.Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai fierb 5 minute.
6. Se amesteca untul cu faina astfel incat sa se formeze o pasta uniforma si se inglobeaza in sos.Se mai fierb, amestecand, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa putin.Se scot foile de dafin si cepele cu cuisoare, apoi se servesc.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Cartofii se taie rondele cam de un deget si se pun la fiert in apa cu putina sare. Nu se fierb complet

67 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA

Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Cogeanu

    Maria Cogeanu (Chef de cuisine):

    Reteta e minunata! Eu am prajit ceapa impreuna cu costita, mi s-a parut ca ii da mai mult gust. Am pus si cartofi taiati cubulete impreuna cu celelalte legume. Mi s-a parut mai completa asa. :) Super, bauturile alcoolice dau o aroma superba! Merita incercat ;)

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Delicioasa !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Merita incercata !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Bun,bun.........................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Imi place..........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Nu pot sa spun decat ca este o reteta grozava...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Felicitari si de la mine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Superb arata,felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • •1 lingura ulei de masline
  • •60 gr costita impanata
  • fara soric
  • taiata bucati
  • •1 pui (de aprox. 1,5 kg)
  • taiat in 8-12 bucati si fara piele
  • •1 lingurita sare
  • •300 ml vin alb sec
  • •250 gr ceapa
  • curatata
  • •6 cuisoare intregi
  • •150 ml sherry sec
  • •2 foi de dafin
  • •250 gr morcovi mici
  • curatati
  • •2 tije de telina
  • curatate si tocate
  • •200 gr ciuperci
  • sterse si injumatatite
  • •500 ml supa de pui
  • •piper negru
  • •100 gr mazare din conserva
  • •1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • •30 gr unt
  • moale
  • •2 linguri rase faina

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Delicioasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza de capra