Pui cu legume in sos de vin alb

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Pui cu legume in sos de vin alb

Ingrediente

  • • 1 lingura ulei de masline
  • • 60 gr costita impanata, fara soric, taiata bucati
  • • 1 pui (de aprox. 1,5 kg), taiat in 8-12 bucati si fara piele
  • • 1 lingurita sare
  • • 300 ml vin alb sec
  • • 250 gr ceapa, curatata
  • • 6 cuisoare intregi
  • • 150 ml sherry sec
  • • 2 foi de dafin
  • • 250 gr morcovi mici, curatati
  • • 2 tije de telina, curatate si tocate
  • • 200 gr ciuperci, sterse si injumatatite
  • • 500 ml supa de pui
  • • piper negru
  • • 100 gr mazare din conserva
  • • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • • 30 gr unt, moale
  • • 2 linguri rase faina

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte.

2. Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le regulat pana se rumenesc pe toate partile.Se scot pe o farfurie si se scurge excesul de grasime din cratita.

3. Se toarna vinul in cratita si se pune la fiert, amestecand si racaind bucatile de carne prinse pe fundul cratitei.Se reduce focul si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate.

4. Se inteapa cepele cu cuisoarele si se adauga in cratita cu sherry si foile de dafin si se fierb la foc mic 2 minute.Se adauga morcovii, telina, ciupercile, bulionul, restul de ceapa,costita, bucatile de pui si putin piper.

5. Se pun din noul la fiert.Cand dau in clocot,se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 40 minute.Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai fierb 5 minute.

6. Se amesteca untul cu faina astfel incat sa se formeze o pasta uniforma si se inglobeaza in sos.Se mai fierb, amestecand, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa putin.Se scot foile de dafin si cepele cu cuisoare, apoi se servesc.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise