Autor:
husni (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 15 iulie 2009
Ingrediente
-1 pui, -450 g vinete, -200 g fasole verde, -500 g dovlecei, -300 g morcov, -300 g cartofi, -100 g ceapa, -1 ardei iute(se poate si fara), -6 catei de usturoi, -4 rosii, -sare(dupa gust), -condimente(piper,ienibahar,cardamom,cury,cimbru)pudra(dupa gust), -cca 4 linguri de ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Toate legumele(in afara de rosii),se taie bucatele;ceapa se taie marunt;la fel si usturoiul.Se amesteca totul cu sare si condimente,dupa gust;eu pun cca 1,5 lingurita de sare;piper pun 1/4 lingurita;ienibahar tot 1/4 lingurita;cardamom tot atit;cury pun 1 lingurita,iar cimbru cca 1/2 lingurita.Dupa ce totul se amesteca bine,se pune intr-o tava.Se fac niste(am recitit,acum ,reteta si am vazut ca e incompleta;nu stiu ce s-a intimplat;cind am scris-o, era completa),gaurele(cu mina),in care se pun bucatile de pui.Puiul se da cu sare si piper,apoi se stropeste cu uleiul de masline.Se acopera cu rosiile,taiate rondele.
Se acopera tava cu folie,se da la cuptorul fierbinte;se lasa in cuptor,la foc mediu cca 1,5-2 ore.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Ce bine arataaaa!! Felicitari!
mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009
O reteta usoara si o prezentare extraordinara!