autor:

Doina  Varga

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu legume la cuptorul cu halogen

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
* 1 pui intreg (1-1,2 kg), * 1-2 dovlecei tineri (400-500 g), * 7-8 cartofi (700-800 g), * 3 linguri ulei, * 2 lingurite baza pentru mancaruri, * 1-2 peperoni, * cimbru. boia, maghiran, usturoi granulat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

De data aceasta am facut puiul intreg, cu garnitura de cartofi si dovlecei. Usor de facut, sanatos, gustos.
Ungeti puiul cu putin ulei, condimentati-l bine, inclusiv pe dinauntru, bagati un peperoni in interior si asezati-l pe gratarul de jos al cuptorului. Setati la 170 grade Celsius pentru 25 minute.
Intre timp curatati cartofii si dovleceii, puneti cartofii la fiert, taiati in bucati mari, intr-un litru de apa rece cu putina sare pentru 10 minute, la foc mic. Taiati dovleceii felii, condimentati pe ambele parti. Scurgeti cartofii, ungeti-i si condimentati-i. Scoateti cu grija puiul si asezati pe gratar cartofii si feliile de dovlecel. Lasati-le la cuptor 10 minute.
Scoateti din nou capacul si asezati puiul in mijloc. Mai este nevoie de inca 15-20 de minute si mancarea este gata.
Scoateti pe platou puiul si garnitura, decorati cu bucati de peperoni, verdeata, usturoi, felii de rosii sau castraveti, etc. Turnati deasupra si putin sos din vas.
Ajunge cam pentru 6-8 portii. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptorul cu halogen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * 1 pui intreg (1-1,2 kg)
  • * 1-2 dovlecei tineri (400-500 g)
  • * 7-8 cartofi (700-800 g)
  • * 3 linguri ulei
  • * 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • * 1-2 peperoni
  • * cimbru. boia
  • maghiran
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume