autor:

Doina  Varga

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu legume la cuptorul cu halogen

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
* 1 pui intreg (1-1,2 kg), * 1-2 dovlecei tineri (400-500 g), * 7-8 cartofi (700-800 g), * 3 linguri ulei, * 2 lingurite baza pentru mancaruri, * 1-2 peperoni, * cimbru. boia, maghiran, usturoi granulat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

De data aceasta am facut puiul intreg, cu garnitura de cartofi si dovlecei. Usor de facut, sanatos, gustos.
Ungeti puiul cu putin ulei, condimentati-l bine, inclusiv pe dinauntru, bagati un peperoni in interior si asezati-l pe gratarul de jos al cuptorului. Setati la 170 grade Celsius pentru 25 minute.
Intre timp curatati cartofii si dovleceii, puneti cartofii la fiert, taiati in bucati mari, intr-un litru de apa rece cu putina sare pentru 10 minute, la foc mic. Taiati dovleceii felii, condimentati pe ambele parti. Scurgeti cartofii, ungeti-i si condimentati-i. Scoateti cu grija puiul si asezati pe gratar cartofii si feliile de dovlecel. Lasati-le la cuptor 10 minute.
Scoateti din nou capacul si asezati puiul in mijloc. Mai este nevoie de inca 15-20 de minute si mancarea este gata.
Scoateti pe platou puiul si garnitura, decorati cu bucati de peperoni, verdeata, usturoi, felii de rosii sau castraveti, etc. Turnati deasupra si putin sos din vas.
Ajunge cam pentru 6-8 portii. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptorul cu halogen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * 1 pui intreg (1-1,2 kg)
  • * 1-2 dovlecei tineri (400-500 g)
  • * 7-8 cartofi (700-800 g)
  • * 3 linguri ulei
  • * 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • * 1-2 peperoni
  • * cimbru. boia
  • maghiran
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pilaf cu ardei