autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu legume, ouă şi iaurt

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
1 pui mare, 1 kg roşii, 3 ardei graşi, 2 ouă, 120 g iaurt, 3 cepe, 3 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 legătură verdeaţă, condiment tip Delikat, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o cratiţă şi le dai la cuptor ca să se rumenească. Din când în când le stropeşti cu vin ca să se pătrundă bine carnea. În acest timp, cureţi toate legumele în afară de roşii, tai morcovii şi rădăcina de pătrunjel rondele, ardeii fideluţă, toci ceapa şi le laşi deoparte. După ce s-a rumenit carnea, torni supa preparată cu o linguriţă de condiment, pui sare şi piper după gust, mai dai totul la cuptor pentru 10 minute. Scoţi apoi bucăţile de carne pe o farfurie, iar în sosul format adaugi legumele tăiate, acoperi cratiţa cu un capac şi le dai la cuptor. În acest timp, opăreşti roşiile şi le tai felii. După 20 de minute scoţi legumele, adaugi carnea şi roşiile feliate, sare şi piper după gust, torni iaurtul bătut cu ouăle şi mai dai cratiţa la cuptor pentru 15-20 de minute. Când mâncarea e gata, presari şi verdeaţa tocată
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume, ouă şi iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Mod de preparare: Zdrobiti 5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita

4 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Raţă pe varză

Raţă pe varză

Raţa se curăţă de ţepi, alte resturi rămase de la ciupelit. Se scot pulpele întregi, aripile

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 kg roşii
  • 3 ardei graşi
  • 2 ouă
  • 120 g iaurt
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 legătură verdeaţă
  • condiment tip Delikat
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci