autor:

susu

» » Mancaruri cu carne

Pui cu legume pe pat de orez

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
Pentru 2 persoane, Timp de preparare: 40 minute, , 1 piept de pui, 1 telina, 2 ardei grasi rosii, 2 ardei grasi verzi, 2 morcovi, Putin ghimbir, 2 pahare supa de pui (eu am avut congelata), Sos de soia, 1 pahar sau 1 cana mica de orez cu bob lung (supa si orezul se masoara cu acelasi pahar), Condimente : tawook, curry, sofran, oregano, curcuma, cardamon), Ulei de porumb sau masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente pentru pui mai doriti. Eu pun si putin ulei peste si apoi le framant sa intre bine condimentele. Le-am lasat la frigider de pe-o zi pe alta si apoi am curatat si spalat legumele, am taiat morcovul si telina rondele subtiri, ardeiul bucati potrivite si 2-3 felii subtiri de ghimbir proaspat. Am incins un wok, am pus nite ulei si cand s-a incins uleiul am calit fasiile de pui. Le-am scos si am pus mai departe la calit pe rand: morcovul, telina si ardeiul. Se pune carnea peste legume, se mai adauga sos de soia, ghimbirul si se mai caleste un minut. Orezul se pune in supa in momentul cand incepe sa fiarba. Se adauga 1 firicel de sofran, putin cardamom si sare sau vegeta dupa gust. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si se strange etans la gura dupa care se acopera cu un capac. Se lasa pe foc foarte mic 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa doar folia pentru inca 10 minute cand se va indeparta. Se serveste orezul impreuna cu puiul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume pe pat de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Spalam puiul ,il lasam deoarte si stoarcem lamaia(1 e de ajuns )a mea a fost mare.Punem zeama impreuna

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Se taie carnea de porc cubulete si se caleste in f putin ulei, apoi se toarna apa, jumatate de cana,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    O reteta foarte buna si delicioasa ,dupa gustul meu:) Am pregatit si eu dar fara carne.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    O reteta foarte buna .

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Pai cu betele alea termini orezul din farfurie intr-o saptamana. Arata delicios.

  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Se poate face si cu pulpa de pui dezosata si fara piele, dar foarte mare atentie la sosul de osia.(cel folosit aici este de calitate). un sos mai slab strica toata reteta. Si daca exersati un pic, veti vedea ca nu e greu sa mancati cu betisoarele.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Mihaela chiar am facut filmuletul dar este prea mare. Poate ma ajuta administratorul pentru postarea lui.

    • Fara foto

      susu , 24 martie 2010

      Adina esti draguta. Si eu am fost foarte bucuroasa cand am avut rezultate bune la unele retete si am multumit la randul meu pentru faptul ca m-am inspirat. Cateodata mai dam si de retete care nu sunt nemaipomenite sau nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre. In ceea ce priveste betisoarele eu am reusit singura. Imi placea ideea si exersand vei observa cum anume apuci mai bine mazarea sau cum aduni orezul pe ambele bete. Este bine sa le folosim pentru ca luam o cantitate mai mica de mancare si avem timp sa mestecam inainte de a inghitit in schimb cu furculita nu stii cum sa mananci mai repede cel putin al meu sot gurmand asa procedeaza si atunci pun betele in aplicare pana aduna orezul mesteca tot din gura. Asa este mai sanatos pentru organism. Cateodata ma enerveaza betele si tot cu furculita mananc. Se apuca ambele bete cu degetul mare pe interior si celelalte trei pe exterior fara degetul mic. Unul din bete este sustinut de degetul inelar si celelalte doua il tin pe celalalt. Am sa postez si un filmulet chiar acum.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Frumoasa prezentarea, usor de facut si e o mancare usoara. Am salvat reteta ta, sper sa nu-mi ceri drepturi de autor ;))

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte bun.Frumos prezentat.Felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte fin si aromat.Prezentare foarte eleganta.***** Nici eu nu stiu sa folosesc betele , dar la ultimul curs de continuarea educatiei medicale a aparut o colega chinezoaica si a promis ca la urmatoarea intalnire ne invata. Poate postezi un video cum se folosesc.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Felicitari pentru prezentare ! Arata delicios !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Arata superb aceasta reteta..ce culori frumoase ,cu miros de primavara ...felicitari si nota 10!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      frumoasa prezentare!

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      arata super felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Tare gustos ...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Reteta e superr............. da cine poate minca cu betisoarele acelea ??...............eu una nu.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • Timp de preparare: 40 minute
  • 1 piept de pui
  • 1 telina
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 morcovi
  • Putin ghimbir
  • 2 pahare supa de pui (eu am avut congelata)
  • Sos de soia
  • 1 pahar sau 1 cana mica de orez cu bob lung (supa si orezul se masoara cu acelasi pahar)
  • Condimente : tawook
  • curry
  • sofran
  • oregano
  • curcuma
  • cardamon)
  • Ulei de porumb sau masline

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte buna .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu legume