Pui cu masline

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 bucati de pui,
  • 1 lingurita scortisoara pisata,
  • 1 lingurita ghimbir macinat,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 cepe tocate,
  • 1 ardei gras rosu taiat marunt,
  • 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa),
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 1 ceasca masline verzi,
  • 1/4 ceasca coriandru verde tocat.

Mod de preparare

Se pun intr-un vas bucatile de carne, frecate cu mirodenii (scortisoara, ghimbir, boia, piper), se acopera cu un capac si se lasa o ora sa se patrunda. Intr-o cratita mare, se incing 3 linguri cu ulei, se prajesc bucatile de pui, pana ce se rumenesc bine, dupa care se scot si se pun intr-o alta cratita.

Se toarna uleiul ramas in cratita in care s-a prajit puiul, se adauga ceapa si ardeiul gras, se dunstuiesc circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna, si se rastoarna peste bucatile de carne.

Se adauga coriandru, coaja si zeama de lamaie, maslinele si zeama concentrata si se lasa sa fiarba incet, impreuna cu carnea, 40 de minute. Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor