Pui cu masline

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 bucati de pui,
  • 1 lingurita scortisoara pisata,
  • 1 lingurita ghimbir macinat,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 cepe tocate,
  • 1 ardei gras rosu taiat marunt,
  • 1 1/2 ceasca zeama concentrata de pasare (Knorr+apa),
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 1 ceasca masline verzi,
  • 1/4 ceasca coriandru verde tocat.

Mod de preparare

Se pun intr-un vas bucatile de carne, frecate cu mirodenii (scortisoara, ghimbir, boia, piper), se acopera cu un capac si se lasa o ora sa se patrunda. Intr-o cratita mare, se incing 3 linguri cu ulei, se prajesc bucatile de pui, pana ce se rumenesc bine, dupa care se scot si se pun intr-o alta cratita.

Se toarna uleiul ramas in cratita in care s-a prajit puiul, se adauga ceapa si ardeiul gras, se dunstuiesc circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna, si se rastoarna peste bucatile de carne.

Se adauga coriandru, coaja si zeama de lamaie, maslinele si zeama concentrata si se lasa sa fiarba incet, impreuna cu carnea, 40 de minute. Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise