Se pun intr-un vas bucatile de carne, frecate cu mirodenii (scortisoara, ghimbir, boia, piper), se acopera cu un capac si se lasa o ora sa se patrunda. Intr-o cratita mare, se incing 3 linguri cu ulei, se prajesc bucatile de pui, pana ce se rumenesc bine, dupa care se scot si se pun intr-o alta cratita.
Se toarna uleiul ramas in cratita in care s-a prajit puiul, se adauga ceapa si ardeiul gras, se dunstuiesc circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna, si se rastoarna peste bucatile de carne.
Se adauga coriandru, coaja si zeama de lamaie, maslinele si zeama concentrata si se lasa sa fiarba incet, impreuna cu carnea, 40 de minute. Puiul astfel preparat se serveste cald, cu o garnitura de orez.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii