autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 copane de pui, , 100 g bacon taiat fasii, , 400 g cartofi, , 2 cepe, , 2 catei de usturoi, , 1 legatura verdeata, , 100 g masline negre, , 100 cl vin alb sec, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati fasiile de bacon circa 1 minut in apa clocotita si lasati-le sa se scurga.
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Piperati si sarati copanele de pui. Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti - circa 5 minute - fasiile de bacon si ceapa tocata. Adaugati copanele, lasati-le sa se rumeneasca usor pe toate partile, turnati peste ele vinul si incorporati usturoiul curatat si presat si legatura de verdeata (intreaga). Lasati sa fiarba - cu capac - aproximativ 30 de minute.
Intre timp, fierbeti cartofii intregi, curatati de coaja, in apa sarata (circa 15 minute), taiati-i bucati si prajiti-i - 5 minute - intr-o tigaie, in uleiul ramas. Puneti-i apoi in cratita, adaugati si maslinele si lasati sa fiarba inca 15 minute. Indepartati legatura de verdeata si serviti mancarea fierbinte, direct din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
pui cu masline

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Batem usor pulpele si deasupra lor punem maslinele taiate feliute, fasiile de kaizer, busuiocul.

11 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 copane de pui
  • 100 g bacon taiat fasii
  • 400 g cartofi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • 100 g masline negre
  • 100 cl vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles