autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu masline

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 copane de pui, , 100 g bacon taiat fasii, , 400 g cartofi, , 2 cepe, , 2 catei de usturoi, , 1 legatura verdeata, , 100 g masline negre, , 100 cl vin alb sec, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati fasiile de bacon circa 1 minut in apa clocotita si lasati-le sa se scurga.
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Piperati si sarati copanele de pui. Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti - circa 5 minute - fasiile de bacon si ceapa tocata. Adaugati copanele, lasati-le sa se rumeneasca usor pe toate partile, turnati peste ele vinul si incorporati usturoiul curatat si presat si legatura de verdeata (intreaga). Lasati sa fiarba - cu capac - aproximativ 30 de minute.
Intre timp, fierbeti cartofii intregi, curatati de coaja, in apa sarata (circa 15 minute), taiati-i bucati si prajiti-i - 5 minute - intr-o tigaie, in uleiul ramas. Puneti-i apoi in cratita, adaugati si maslinele si lasati sa fiarba inca 15 minute. Indepartati legatura de verdeata si serviti mancarea fierbinte, direct din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu masline si prune uscate

Pui la cuptor cu masline si prune uscate

Am taiat puiul in bucati si l-eam dat cu sare si piper apoi le-a pus intr-un recipient mai mare ca

6 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Pui cu rozmarin si masline

Pui cu rozmarin si masline

Condimentam pieptul de pui (pulpele) cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 copane de pui
  • 100 g bacon taiat fasii
  • 400 g cartofi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • 100 g masline negre
  • 100 cl vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura din pulpa de porc la cuptor