Se ia un pui, se imparte in 8 bucati.
eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si aripi, bucatelele care seamana cu pulpita.
eu le curat de piele, dar asta e este dupa gust.
se pune ulei de masline intr-o tigaie mare, se rumenesc.
Se pun masline la fiert separat cam 15 minute.
se scoate puiul rumenit pe o farfurie si se scurge cea mai mare parte din grasime.
Apoi, se pune puiul in tigaie, se acopera cu sucul de rosii in care s-a dizolvat o lingurita de faina/ se amesteca pasta de tomate cu faina si adauga apa rece treptat, apoi se adauga in tigaie pana se acopera bucatile de pui.
Se pun maslinele scurse de apa in care au fiert, usturoiul maruntit, se adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa se ingroase sosul, se adauga vinul si se mai lasa sa dea un clocot, se potriveste de sare.
Acum sunt doua variante: cea rapida, se serveste cu crutoane si cu o felie de lamaie, ca e bun si mai acru, dupa gust.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii