autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

pui cu masline

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
carne de pui 600 g, masline negre nu foarte sarate 200 g, trei catei de usturoi, pasta de tomate 2-3 linguri, sau suc de rosii sa acopere carnea, jumatate pahar de vin, ulei, 1 lingurita de faina, sare piper

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati.
eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si aripi, bucatelele care seamana cu pulpita.
eu le curat de piele, dar asta e este dupa gust.
se pune ulei de masline intr-o tigaie mare, se rumenesc.
Se pun masline la fiert separat cam 15 minute.
se scoate puiul rumenit pe o farfurie si se scurge cea mai mare parte din grasime.
Apoi, se pune puiul in tigaie, se acopera cu sucul de rosii in care s-a dizolvat o lingurita de faina/ se amesteca pasta de tomate cu faina si adauga apa rece treptat, apoi se adauga in tigaie pana se acopera bucatile de pui.
Se pun maslinele scurse de apa in care au fiert, usturoiul maruntit, se adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa se ingroase sosul, se adauga vinul si se mai lasa sa dea un clocot, se potriveste de sare.
Acum sunt doua variante: cea rapida, se serveste cu crutoane si cu o felie de lamaie, ca e bun si mai acru, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu Gogosar si Masline

Pui cu Gogosar si Masline

Condimentam bucatile de pui cu sare si cu piper macinat. Taiem ciupercile in sferturi. Pregatim

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Tajine de pui cu naut si masline

Tajine de pui cu naut si masline

Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins. Lamaia se taie

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • carne de pui 600 g
  • masline negre nu foarte sarate 200 g
  • trei catei de usturoi
  • pasta de tomate 2-3 linguri
  • sau suc de rosii sa acopere carnea
  • jumatate pahar de vin
  • ulei
  • 1 lingurita de faina
  • sare piper

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez la cuptor cu friptura de pui