autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
1 pui de marime potrivita, taiat bucati, 1 kg ardei kapia, 4 cepe, tocate fin, ½ lingurita de oregano, 1 legatura menta, ¾ ceasca ulei de masline, ½ ceasca vin alb, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala ardeii si se pun pe gratarulcuptorului, lasându-se sa se coaca 25-30de minute la 180°C.
2. Se scot ardeii din cuptor, se pun intr-o farfurie mare si se acopera cu o folie transparenta (se umfla si se cojesc mai usor).
3. Se cojesc ardeii, si se scot semintelesi se pun deoparte pe masa.
4. Se infierbânta uleiul de masline intr-o cratita de teflon si se caleste ceapa, amestecând din când in când cu o lingura de lemn. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc pe ambele parti. Se toarna vinul peste pui, se adauga sare si piper si o ceasca si jumatate de apa, se pune capacul si se lase sa fiarba inabusit 35-40 de minute.
5. Cand puiul e facut se da la o parte de pe foc, se adauga oregano, o lingura de menta tocata fin si se amesteca. Continutul cratitei (carnea si sosul) se rastoarna intr-un vas de sticla rezistenta la caldura si se amesteca cu jumatate din ardei. Deasupra se pune un strat din ardeii ramasi. Se pune capacul si se baga in cuptorul incalzit dinainte. Se lasa 25-30 de minute.
6. Se ia capacul si se lasa ardeii sa se rumeneasca 6-7 minute. Puiul se serveste fierbinte sau la temperatura camerei presarat cu menta proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Pieptul de pui spalat si scurs de apa, se taie cubulete, rosiile se taie in jumatati, ceapa se curata,

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Friptura de Craciun

Friptura de Craciun

Cu un cutit lung, se fac niste gauri pe orizontala in cotlet. In gaurile formate se introduc firele

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de marime potrivita
  • taiat bucati
  • 1 kg ardei kapia
  • 4 cepe
  • tocate fin
  • ½ lingurita de oregano
  • 1 legatura menta
  • ¾ ceasca ulei de masline
  • ½ ceasca vin alb
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare