autor:

ioana.te

» » Mancaruri cu carne

Pui cu mere in sos de miere si mustar

Autor: ioana.te (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana.te (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 mai 2009

Ingrediente
4 linguri pesmet fin, condimente pentru pui (sau cardamom, piper, sare, nucsoara, boia dulce), 1 cana supa de pui, patrunjel proaspat, ulei de masline, , pentru sos:, 1/2 cana cidru (sau suc de mere), 1 lingura mustar, 1 lingura miere, 1/4 cana suc lamaie, 1 lingurita amidon, , garnitura: orez

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati (nu foarte mici). Se amesteca pesmetul cu condimentele pentru pui si se trece carnea prin pesmet, se scutura si apoi se pune la prajit in uleiul incins.
Cand s-a rumenit carnea (dupa aprox. 3 minute) se adauga in tigaie merele taiate felii si curatate. Dupa ce s-au inmuiat feliile de mar se toarna supa de pui si se innabusa totul 15 minute.
Intre timp se prepara sosul amestecand toate ingredientele intr-un vas.
Se scot din tigaie puiul si merele si se toarna sosul, amestecand pana da in clocot si se ingroasa putin (1-2 minute).
Se aseaza pe farfurii orezul fiert, puiul si merele, se toarna apoi sosul si se presara patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mere in sos de miere si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulasch din Tihanny

Gulasch din Tihanny

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani. In untura de porc se dunstuieste

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 linguri pesmet fin
  • condimente pentru pui (sau cardamom
  • piper
  • sare
  • nucsoara
  • boia dulce)
  • 1 cana supa de pui
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1/2 cana cidru (sau suc de mere)
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere
  • 1/4 cana suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • garnitura: orez

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Chilli con carne