autor:

ioana.te

» » Mancaruri cu carne

Pui cu mere in sos de miere si mustar

Autor: ioana.te (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana.te (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 mai 2009

Ingrediente
4 linguri pesmet fin, condimente pentru pui (sau cardamom, piper, sare, nucsoara, boia dulce), 1 cana supa de pui, patrunjel proaspat, ulei de masline, , pentru sos:, 1/2 cana cidru (sau suc de mere), 1 lingura mustar, 1 lingura miere, 1/4 cana suc lamaie, 1 lingurita amidon, , garnitura: orez

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati (nu foarte mici). Se amesteca pesmetul cu condimentele pentru pui si se trece carnea prin pesmet, se scutura si apoi se pune la prajit in uleiul incins.
Cand s-a rumenit carnea (dupa aprox. 3 minute) se adauga in tigaie merele taiate felii si curatate. Dupa ce s-au inmuiat feliile de mar se toarna supa de pui si se innabusa totul 15 minute.
Intre timp se prepara sosul amestecand toate ingredientele intr-un vas.
Se scot din tigaie puiul si merele si se toarna sosul, amestecand pana da in clocot si se ingroasa putin (1-2 minute).
Se aseaza pe farfurii orezul fiert, puiul si merele, se toarna apoi sosul si se presara patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mere in sos de miere si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Se spala pieptul de pui, se taie in felii ca de snitel, se bat apoi se face o compozitie din ulei,

20 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui la gratar cu orez

Piept de pui la gratar cu orez

Mai intai am taiat pieptul felii subtiri pe care le-am tinut 10 minute in marinata facuta din piper,

2 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 linguri pesmet fin
  • condimente pentru pui (sau cardamom
  • piper
  • sare
  • nucsoara
  • boia dulce)
  • 1 cana supa de pui
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1/2 cana cidru (sau suc de mere)
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere
  • 1/4 cana suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • garnitura: orez

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel