Pui cu miere si scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati frumoase de pui,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri miere lichida,
  • 1 lingura scortisoara pisata,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti 1 l de apa intr-o cratita si lasati-o pe foc sa dea in clocot. Curatati ceapa, taiati-o rondele si introduceti-o in apa clocotita impreuna cu bucatile de pui si putina sare. Acoperiti cratita cu un capac si lasati carnea sa fiarba incet 40 de minute.

Cand carnea este fiarta, incingeti grill-ul din cuptor, amestecati mierea cu scortisoara si cu putin piper si ungeti cu amestecul astfel obtinut bucatile de pui, dupa ce ati indepartat pielita. Asezati-le apoi intr-o tava, dati-le la cuptor, sub gril, si lasati-le sa se rumeneasca circa 3 minute pe fiecare parte.

Scoateti bucatile de pui pe un platou, puneti in tava zeama de lamaie, amestecati-o cu sosul de carne (cu o spatula) si turnati-o peste carne. Serviti puiul astfel preparat cu o garnitura de varza taiata fasii si fiarta in aburi, asezonata simplu cu unt sarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise