autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Mancaruri cu carne

Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2013

Ingrediente
- 350 grame piept de pui, - 1 morcov mare sau 2 de marime medie, - 1 borcan muguri de bambus (330 grame), - 2 linguri ulei sau grasime de cocos, - sos teriyaki, - un praf de ghimbir, - 1-2 lingurite de curry, - piper rosu boabe, - 1-2 lingurite de mix de condimente Berbere, - sare si piper dupa gust, - 120 grame couscous din gris dur integral (la o masura de cus-cus am pus 3 masuri de apa, sare, piper, 1 lingurita oregano, 3 linguri de ketchup).

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri, l-am pus apoi in tigaia wok in care am adaugat putin ulei de cocos. Sigur, inainte de toate am spalat pieptul si l-am sters cu servetelul de bucatarie. Am adaugat dupa vreo 20 de minute morcovii curatati, spalati si taiati cubulete sau ce forma agreati, i-am calit putin si dupa alte 10-15 minute am adaugat si muguri de bambus, scursi bine de tot in prealabil. Mugurii de bambus i-am gasit la Lidl cand a fost saptamana chinezeasca si mi-au placut la nebunie in combinatie cu puiul. Se amesteca toate in tigaie si se adauga curry, praful de ghimbir, sosul teriyaki, piperul rosu, mixul de condimente, sare si piper dupa gust. Mixul de condimente Berbere l-am cumparat de pe net, insa puteti folosi orice alte condimente chinezesti pe care le aveti la indemana.
Couscous-ul se poate gati pe acelasi principiu ca si orezul sau pastele. Insa, atentie: nu am folosit acel couscous care de fapt este din paste fainoase marunte, ci couscous-ul din gris dur integral, un fel de gris sub forma de granule care cica ar fi varianta veritabila de fapt si are un proces de pregatire mult mai complex. Mai multe detalii am gasit aici.
Pentru 100-120 grame de cus-cus (suficient pentru 2 persoane), sau de dragul simplificarii: la o cana de cus-cus se adauga 3 cani de apa, se amesteca din cand in cand, se pune sare si piper si dupa ce s-a fiert (cam in 10-12 minute) se amesteca cu ketchup si oregano.
Varianta de preparare a couscous-ului este adoptata de mine uneori cand graba e mare, insa corect se prepara altfel, respectiv se prepara la abur. De obicei in magazin gasim couscous prefiert care se lasa in apa clocotita, cu putin unt, se acopera si se lasa pentru 5 minute, timp in care se umfla si apoi este gata pentru a fi servita alaturi de carne si legume, condimentata dupa gust. Couscous-ul fiert corect trebuie sa fie luminos si pufos, nu cleios si cu reminiscente de granule tari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu muguri de bambus si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs.

3 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Se pune uleiul intr-o craticioara, sare, zahar, bulionul amestecat cu faina si diluat cu apa, otetul,

12 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 350 grame piept de pui
  • - 1 morcov mare sau 2 de marime medie
  • - 1 borcan muguri de bambus (330 grame)
  • - 2 linguri ulei sau grasime de cocos
  • - sos teriyaki
  • - un praf de ghimbir
  • - 1-2 lingurite de curry
  • - piper rosu boabe
  • - 1-2 lingurite de mix de condimente Berbere
  • - sare si piper dupa gust
  • - 120 grame couscous din gris dur integral (la o masura de cus-cus am pus 3 masuri de apa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • 3 linguri de ketchup).

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sote de ficatei