Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui cu muguri de bambus si cus-cus

Ingrediente

  • - 350 grame piept de pui;
  • - 1 morcov mare sau 2 de marime medie;
  • - 1 borcan muguri de bambus (330 grame);
  • - 2 linguri ulei sau grasime de cocos;
  • - sos teriyaki;
  • - un praf de ghimbir;
  • - 1-2 lingurite de curry;
  • - piper rosu boabe;
  • - 1-2 lingurite de mix de condimente Berbere;
  • - sare si piper dupa gust;
  • - 120 grame couscous din gris dur integral (la o masura de cus-cus am pus 3 masuri de apa, sare, piper, 1 lingurita oregano, 3 linguri de ketchup).

Mod de preparare

Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri, l-am pus apoi in tigaia wok in care am adaugat putin ulei de cocos. Sigur, inainte de toate am spalat pieptul si l-am sters cu servetelul de bucatarie. Am adaugat dupa vreo 20 de minute morcovii curatati, spalati si taiati cubulete sau ce forma agreati, i-am calit putin si dupa alte 10-15 minute am adaugat si muguri de bambus, scursi bine de tot in prealabil. Mugurii de bambus i-am gasit la Lidl cand a fost saptamana chinezeasca si mi-au placut la nebunie in combinatie cu puiul. Se amesteca toate in tigaie si se adauga curry, praful de ghimbir, sosul teriyaki, piperul rosu, mixul de condimente, sare si piper dupa gust. Mixul de condimente Berbere l-am cumparat de pe net, insa puteti folosi orice alte condimente chinezesti pe care le aveti la indemana.

Couscous-ul se poate gati pe acelasi principiu ca si orezul sau pastele. Insa, atentie: nu am folosit acel couscous care de fapt este din paste fainoase marunte, ci couscous-ul din gris dur integral, un fel de gris sub forma de granule care cica ar fi varianta veritabila de fapt si are un proces de pregatire mult mai complex. Mai multe detalii am gasit aici.

Pentru 100-120 grame de cus-cus (suficient pentru 2 persoane), sau de dragul simplificarii: la o cana de cus-cus se adauga 3 cani de apa, se amesteca din cand in cand, se pune sare si piper si dupa ce s-a fiert (cam in 10-12 minute) se amesteca cu ketchup si oregano.

Varianta de preparare a couscous-ului este adoptata de mine uneori cand graba e mare, insa corect se prepara altfel, respectiv se prepara la abur. De obicei in magazin gasim couscous prefiert care se lasa in apa clocotita, cu putin unt, se acopera si se lasa pentru 5 minute, timp in care se umfla si apoi este gata pentru a fi servita alaturi de carne si legume, condimentata dupa gust. Couscous-ul fiert corect trebuie sa fie luminos si pufos, nu cleios si cu reminiscente de granule tari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise