autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Pui cu nãut (Frango com grão)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 27 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 27 august 2010

Ingrediente
1 pui mare, 2 morcovi rasi, 1 ceapã mare, 4 cãtei de usturoi, 1 ardei mic, 1 borcan mare de nãut fiert, 500 gr. cartofii, sare, piper negru, foi de dafin, curcuma indianã, vegeta optional, ulei de mãsline

Dificultate: Redusa Timp: 1 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti, si se prãjeste in uleiul de mãsline.
Adaugã morcovi, ceapa tocatã si usturoiul.
Lasa la dinstuit putin.
2)Pune ardeiul tocat si rosiile tocate fãrã pielitã, foile de dafin.Mai lasã câteva minute, pune cartofi tãiati cubulete si nãutul, condimenteazã si acoperã totul cu apã.
Eu am pus ca de obicei mai multã apã, dar acest fel de mãncare se face mai scãzut.
Poftã bunã!
Nãutul
Cunoscut sub denumirea de mazãrea berbecilor, este o plantã leguminoasã originarã din Asia Micã.
A fost introdus drept culturã in Evul Mediu, iar in Estul Europei incepe sã fie cunoscut abea in sec. al 17-lea.
In perioada când Dobrogea fãcea parte componentã a Imperiului Otoman si unde trãia o insemnatã comunitate turcã, au existat culturi de nãut.
Turmele de oi ale mocanilor transilvãneni care transhumau in Dobrogea, provocau adesea pagube acestei culturi,fiind hrana preferatã a berbeciilor...
Bogat in proteine, sãruri minerale si vitamine din compexul B.Contine o mare cantitate de celulozã in coajã,energizant natural, sãrac in apã si grãsimi, Acidul Folic se gãseste deasemenea in cantitãti mari.
Fiecare 100 gr.contine 6 gr.fibre, majoritatea solubile, ajutã organismul sã elimine zahãrul, grãsimea si colesterolul-
Previne anemia si bolile cardiovasculare.
Nãutul este asemãnãtor cu soia, si se poate folosi la prepararea chiftelelor, sarmalelor, pilafurilor, fiind un bun inlocuitor pt. carne.
Boabele de nãut fierte si pisate se amestecã cu pastã din seminte de susan (tahini)si poartã denumirea de Humus, un popular fel de mâncare din Orientul apropiat si Balcani.
Chiftelele prãjite din nãut se numesc Falafel, populare in Liban si Israel.
Poate fi un inlocuitor al cafelei.Boabele prãjite si mãcinate au efect puternic digestiv si nervos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu nãut (Frango com grão)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci proaspete

Ciulama de ciuperci proaspete

Pieptul de pui se spala si se taie cubuletze mici. Se topeste putin unt intr-o cratita, si se adauga

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Gratin de andive cu jambon

Gratin de andive cu jambon

Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pina cind furculita intra cu usurinta in ele,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Delicioasa mancarica ta! In toate tarile arabe este un aliment de baza. Aici gospodinele il prepara acasa; se lasa peste noapte in apa cu bicarbonat si a doua zi se fierbe in apa cu sare. Fiecare regiune are un mod caracteristic de a prepara pilaful cu naut.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2010

    Si mie imi place mult nautul.Cred ca este o mancare tare buna.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 august 2010

    Nautul(garbanzo) e foarte folosit si în Spania. Se găseşte în borcane, gata fiert. La noi se găseşte la magazinele care vând seminţe pentru agricultură, dar şi în supermarket.

Dificultate

Redusa

Timp

1 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 morcovi rasi
  • 1 ceapã mare
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 ardei mic
  • 1 borcan mare de nãut fiert
  • 500 gr. cartofii
  • sare
  • piper negru
  • foi de dafin
  • curcuma indianã
  • vegeta optional
  • ulei de mãsline

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa mancarica ta! In toate tarile arabe este un aliment de baza. Aici gospodinele il prepara acasa; se lasa peste noapte in apa cu bicarbonat si a doua zi se fierbe in apa cu sare. Fiecare regiune are un mod caracteristic de a prepara pilaful cu naut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Liseine (specific arab)