Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Se spala pieptii de pui si se taie in doua.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui,
  • 250 ml apă,
  • 45 ml ulei,
  • Sare, după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g orez,
  • 150 g mazăre,
  • 30 ml vin alb,
  • 150 ml apă,
  • 40 g unt,
  • Un praf de sare,
  • 1/2 linguriţă vegeta de casă,
  • Pentru trandafiri:
  • 2 mere roşii (155 g),
  • 120 g aluat foietaj,
  • 250 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • Zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 1 lingură pesmet,
  • 1 lingură zahăr brun

Mod de preparare

Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.

Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.

Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.

Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.

Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.

Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 1h

Porţii: 6

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise