autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
2 piepţi de pui,, 250 ml apă,, 45 ml ulei,, Sare, după gust,, , Pentru garnitură:, 200 g orez,, 150 g mazăre,, 30 ml vin alb,, 150 ml apă,, 40 g unt,, Un praf de sare,, 1/2 linguriţă vegeta de casă,, , Pentru trandafiri:, 2 mere roşii (155 g),, 120 g aluat foietaj,, 250 ml apă,, 1 lingură zahăr,, Zeama de la o jumătate de lămâie,, 1 lingură pesmet,, 1 lingură zahăr brun

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare



Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.

Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.

Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.

Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.

Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.

Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.



Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 1h

Porţii: 6



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ochiuri

Spanac cu ochiuri

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa

56 voturi    12 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica , 09 ianuarie 2019

    Este ingenios acest preparat.Felicitari !

  • Fara foto

    Marina , 30 octombrie 2018

    Foarte bun.

  • Fara foto

    Mirela , 26 octombrie 2018

    Foarte frumos prezentata, este o bunatate.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui,
  • 250 ml apă,
  • 45 ml ulei,
  • Sare
  • după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g orez,
  • 150 g mazăre,
  • 30 ml vin alb,
  • 150 ml apă,
  • 40 g unt,
  • Un praf de sare,
  • 1/2 linguriţă vegeta de casă,
  • Pentru trandafiri:
  • 2 mere roşii (155 g),
  • 120 g aluat foietaj,
  • 250 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • Zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 1 lingură pesmet,
  • 1 lingură zahăr brun

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Vasilica

Este ingenios acest preparat.Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Conopidă la tigaie