autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu otet

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati, , 10 cl otet de vin,, 4 cepe, , 2 catei de usturoi, , 3 fire de patrunjel verde, , 1 tableta supa concentrata de pasare, , 1 lingura de mustar (daca se poate), 60 gr. unt, , sare,, piper, , 2 lingurite amidon

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se dizolva tableta de supa concentrata in 25 cl de apa calda si se pun 50 gr. de unt intr-o cratita, sa se incinga. Se prajesc bucatile de pui (pe toate partile), se scot din cratita si se scurge untul in care s-au prajit. Se pun bucatile de pui inapoi in cratita, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul, si se toarna deasupra 15 cl de zeama de carne. Se sareaza (cu grija), se pipereaza si se fierbe 30 de minute. Apoi se adauga otetul si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se scot bucatile de carne, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Se strecoara zeama in care au fiert si se adauga restul de otet si de supa concentrata. Se incorporeaza mustarul amestecat cu amidonul, se pune zeama pe foc si se lasa sa se-ngroase, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Cand e gata, se adauga restul de unt. Se toarna sosul astfel preparat peste bucatile de pui si ca garnitura se serveste orez fiert.
Un sfat: Pentru a pastra calde bucatile de pui, inveliti vasul intr-o folie de aluminiu si asezati-l peste o cratita cu apa care fierbe incet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

1. Inlazeste cuptorul la 190ᵒC.Ia puiul, iar in in locul dintre piele si carnea de piept imprastie

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati
  • 10 cl otet de vin,
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 1 tableta supa concentrata de pasare
  • 1 lingura de mustar (daca se poate)
  • 60 gr. unt
  • sare,
  • piper
  • 2 lingurite amidon

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta