Pui cu otet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati,
  • 10 cl otet de vin,
  • 4 cepe,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 fire de patrunjel verde,
  • 1 tableta supa concentrata de pasare,
  • 1 lingura de mustar (daca se poate)
  • 60 gr. unt,
  • sare,
  • piper,
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se dizolva tableta de supa concentrata in 25 cl de apa calda si se pun 50 gr. de unt intr-o cratita, sa se incinga. Se prajesc bucatile de pui (pe toate partile), se scot din cratita si se scurge untul in care s-au prajit. Se pun bucatile de pui inapoi in cratita, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul, si se toarna deasupra 15 cl de zeama de carne. Se sareaza (cu grija), se pipereaza si se fierbe 30 de minute. Apoi se adauga otetul si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se scot bucatile de carne, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Se strecoara zeama in care au fiert si se adauga restul de otet si de supa concentrata. Se incorporeaza mustarul amestecat cu amidonul, se pune zeama pe foc si se lasa sa se-ngroase, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Cand e gata, se adauga restul de unt. Se toarna sosul astfel preparat peste bucatile de pui si ca garnitura se serveste orez fiert.

Un sfat: Pentru a pastra calde bucatile de pui, inveliti vasul intr-o folie de aluminiu si asezati-l peste o cratita cu apa care fierbe incet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise