autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu otet

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati, , 10 cl otet de vin,, 4 cepe, , 2 catei de usturoi, , 3 fire de patrunjel verde, , 1 tableta supa concentrata de pasare, , 1 lingura de mustar (daca se poate), 60 gr. unt, , sare,, piper, , 2 lingurite amidon

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se dizolva tableta de supa concentrata in 25 cl de apa calda si se pun 50 gr. de unt intr-o cratita, sa se incinga. Se prajesc bucatile de pui (pe toate partile), se scot din cratita si se scurge untul in care s-au prajit. Se pun bucatile de pui inapoi in cratita, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul, si se toarna deasupra 15 cl de zeama de carne. Se sareaza (cu grija), se pipereaza si se fierbe 30 de minute. Apoi se adauga otetul si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se scot bucatile de carne, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Se strecoara zeama in care au fiert si se adauga restul de otet si de supa concentrata. Se incorporeaza mustarul amestecat cu amidonul, se pune zeama pe foc si se lasa sa se-ngroase, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Cand e gata, se adauga restul de unt. Se toarna sosul astfel preparat peste bucatile de pui si ca garnitura se serveste orez fiert.
Un sfat: Pentru a pastra calde bucatile de pui, inveliti vasul intr-o folie de aluminiu si asezati-l peste o cratita cu apa care fierbe incet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

1. Inlazeste cuptorul la 190ᵒC.Ia puiul, iar in in locul dintre piele si carnea de piept imprastie

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare,

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati
  • 10 cl otet de vin,
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 1 tableta supa concentrata de pasare
  • 1 lingura de mustar (daca se poate)
  • 60 gr. unt
  • sare,
  • piper
  • 2 lingurite amidon

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la gratar