autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu otet

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati, 10 cl otet de vin, 4 cepe, 2 catei de usturoi, 3 fire de patrunjel verde, 1 tableta supa concentrata de pasare, 1 lingura de mustar (daca se poate cu tarhon), 60 gr. unt, sare, piper, 2 lingurite amidon.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se dizolva tableta de supa concentrata in 25 cl de apa calda si se pun 50 gr. de unt intr-o cratita, sa se incinga. Se prajesc bucatile de pui (pe toate partile), se scot din cratita si se scurge untul in care s-au prajit. Se pun bucatile de pui inapoi in cratita, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul, si se toarna deasupra 15 cl de zeama de carne. Se sareaza (cu grija), se pipereaza si se fierbe 30 de minute. Apoi se adauga otetul si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se scot bucatile de carne, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Se strecoara zeama in care au fiert si se adauga restul de otet si de supa concentrata. Se incorporeaza mustarul amestecat cu amidonul, se pune zeama pe foc si se lasa sa se-ngroase, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Cand e gata, se adauga restul de unt. Se toarna sosul astfel preparat peste bucatile de pui si ca garnitura se serveste orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

1. Inlazeste cuptorul la 190ᵒC.Ia puiul, iar in in locul dintre piele si carnea de piept imprastie

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Paine de casa umpluta cu mancarica de fasole

Paine de casa umpluta cu mancarica de fasole

Pentru prepararea painii: 1. Se pun in masina de paine la programul pentru aluat 400 ml de apa,

12 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de 1,5 kg taiat in 8 bucati
  • 10 cl otet de vin
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire de patrunjel verde
  • 1 tableta supa concentrata de pasare
  • 1 lingura de mustar (daca se poate cu tarhon)
  • 60 gr. unt
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi noi la tava