autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 persoane): 1 pui de 1,4 kg (gata pentru gatit), , 750 g piersici, , 500 g ceapa, , 250 g orez cu bobul lung, , 100 ml zeama de lamaie, , 3 linguri seminte de pin, , 1/2 lingurita scortisoara pisata, , 1 priza nucsoara rasa, , 1 priza cuisoare macinate, , 2 linguri zahar, , 2 linguri ulei, , 30 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ceapa si taiati-o fideluta. Decupati puiul si prajiti bucatile in uleiul incins, la foc potrivit, pana ce se rumenesc.
Scoateti puiul din cratita, puneti in locul lui ceapa si lasati-o sa se caleasca.
Puneti din nou bucatile de pui in cratita, sarati-le si piperati-le bine, adaugati scortisoara, nucsoara, cuisoarele, 50 ml de zeama de lamaie si 4 linguri de apa, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba 45 de minute la foc mic.
Presarati zaharul peste carnea din cratita, turnati si restul de zeama de lamaie si lasati sa fiarba - tot cu capac - inca 20 de minute.
Intre timp, alegeti orezul si puneti la fiert 1/2 l de apa. Topiti untul intr-o tigaie adanca cu fundul mai gros, adaugati orezul si amestecati-l 5 minute cu o spatula. Turnati peste el apa clocotita si lasati-l sa fiarba - cu capac - circa 20 de minute, pana ce absoarbe toata apa.
Curatati piersicile de coaja, scoateti-le samburii si taiati-le lamele ceva mai groase. Puneti-le in cratita cu bucatile de pui si lasati-le sa fiarba impreuna cu carnea, circa 10 minute.
Incorporati in orezul fiert semintele de pin, amestecati si rasturnati orezul la mijlocul unui platou mare. Asezati de jur imprejur bucatile de pui si piersicile, stropiti-le cu sosul in care au fiert si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu rosii si piersici

Pui cu rosii si piersici

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Taiem piersicile si rosiile in felii cu grosimea de aproximativ

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carnati traditionali de porc

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o

4 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 persoane): 1 pui de 1,4 kg (gata pentru gatit)
  • 750 g piersici
  • 500 g ceapa
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 linguri seminte de pin
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 1 priza nucsoara rasa
  • 1 priza cuisoare macinate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 30 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
tigaie picanta si cartofi cu rozmarin
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania