autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 5 persoane): 1 pui de 1,4 kg (gata pentru gatit), , 750 g piersici, , 500 g ceapa, , 250 g orez cu bobul lung, , 100 ml zeama de lamaie, , 3 linguri seminte de pin, , 1/2 lingurita scortisoara pisata, , 1 priza nucsoara rasa, , 1 priza cuisoare macinate, , 2 linguri zahar, , 2 linguri ulei, , 30 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ceapa si taiati-o fideluta. Decupati puiul si prajiti bucatile in uleiul incins, la foc potrivit, pana ce se rumenesc.
Scoateti puiul din cratita, puneti in locul lui ceapa si lasati-o sa se caleasca.
Puneti din nou bucatile de pui in cratita, sarati-le si piperati-le bine, adaugati scortisoara, nucsoara, cuisoarele, 50 ml de zeama de lamaie si 4 linguri de apa, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba 45 de minute la foc mic.
Presarati zaharul peste carnea din cratita, turnati si restul de zeama de lamaie si lasati sa fiarba - tot cu capac - inca 20 de minute.
Intre timp, alegeti orezul si puneti la fiert 1/2 l de apa. Topiti untul intr-o tigaie adanca cu fundul mai gros, adaugati orezul si amestecati-l 5 minute cu o spatula. Turnati peste el apa clocotita si lasati-l sa fiarba - cu capac - circa 20 de minute, pana ce absoarbe toata apa.
Curatati piersicile de coaja, scoateti-le samburii si taiati-le lamele ceva mai groase. Puneti-le in cratita cu bucatile de pui si lasati-le sa fiarba impreuna cu carnea, circa 10 minute.
Incorporati in orezul fiert semintele de pin, amestecati si rasturnati orezul la mijlocul unui platou mare. Asezati de jur imprejur bucatile de pui si piersicile, stropiti-le cu sosul in care au fiert si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu rosii si piersici

Pui cu rosii si piersici

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Taiem piersicile si rosiile in felii cu grosimea de aproximativ

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Caltabosi

Caltabosi

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in

19 voturi    13 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 5 persoane): 1 pui de 1,4 kg (gata pentru gatit)
  • 750 g piersici
  • 500 g ceapa
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 linguri seminte de pin
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 1 priza nucsoara rasa
  • 1 priza cuisoare macinate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 30 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Fasole boabe scazuta cu muschi de porc