autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Pui cu plante aromatice si lamaie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
4 pulpe de pui, dezosate fara piele, taiate in fasii subtiri, 1 lingurite boia de ardei dulce (cine prefera picant foloseste iute), 2 lingurite plante aromatice provensale (cimbru, oregano, patrunjel), 2 linguri ulei de masline, 1 ardei gras rosu taiat felii subtiri, 1 legatura ceapa verde, taiata rondele, sucul de le o lamaie mai mica, 1 lingura sos de soia, 1 lingura corandru proaspat tocat, 1 fir de ceapa verde, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Fasiile de pui se pudreaza cu sare si piper, si cu plantele aromatice (si cine prefera mai picant poate pune si boia iute de ardei).

Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare in care se adauga puiul si se rumeneste la foc iute pe toate partile, timp de 2-3 minute. Se adauga ardeiul taiat si rondelele de ceapa verde si se frig si ele 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si sosul de soia si se fierbe 2-3 minute, pana scade usor, si amestecati continuu. Se serveste puiul pe un pat de taitei de orez si presarati coriandru proaspat tocat si fasii subtiri din firul de ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu plante aromatice si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    Aromat ,colorat,apetisant... Un deliciu

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

    Interesanta reteta,am sa fac si eu.Felicitari pentru verdeturile din balcon.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • dezosate fara piele
  • taiate in fasii subtiri
  • 1 lingurite boia de ardei dulce (cine prefera picant foloseste iute)
  • 2 lingurite plante aromatice provensale (cimbru
  • oregano
  • patrunjel)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu taiat felii subtiri
  • 1 legatura ceapa verde
  • taiata rondele
  • sucul de le o lamaie mai mica
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura corandru proaspat tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Aromat ,colorat,apetisant... Un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu ciuperci si cu cartofi noi