autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Pui cu plante aromatice si lamaie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
4 pulpe de pui, dezosate fara piele, taiate in fasii subtiri, 1 lingurite boia de ardei dulce (cine prefera picant foloseste iute), 2 lingurite plante aromatice provensale (cimbru, oregano, patrunjel), 2 linguri ulei de masline, 1 ardei gras rosu taiat felii subtiri, 1 legatura ceapa verde, taiata rondele, sucul de le o lamaie mai mica, 1 lingura sos de soia, 1 lingura corandru proaspat tocat, 1 fir de ceapa verde, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Fasiile de pui se pudreaza cu sare si piper, si cu plantele aromatice (si cine prefera mai picant poate pune si boia iute de ardei).

Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare in care se adauga puiul si se rumeneste la foc iute pe toate partile, timp de 2-3 minute. Se adauga ardeiul taiat si rondelele de ceapa verde si se frig si ele 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si sosul de soia si se fierbe 2-3 minute, pana scade usor, si amestecati continuu. Se serveste puiul pe un pat de taitei de orez si presarati coriandru proaspat tocat si fasii subtiri din firul de ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu plante aromatice si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Am batut feliile de piept de curcan, cu ciocanul de snitele. Am presarat cimbru peste bucatile de

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    Aromat ,colorat,apetisant... Un deliciu

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

    Interesanta reteta,am sa fac si eu.Felicitari pentru verdeturile din balcon.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • dezosate fara piele
  • taiate in fasii subtiri
  • 1 lingurite boia de ardei dulce (cine prefera picant foloseste iute)
  • 2 lingurite plante aromatice provensale (cimbru
  • oregano
  • patrunjel)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu taiat felii subtiri
  • 1 legatura ceapa verde
  • taiata rondele
  • sucul de le o lamaie mai mica
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura corandru proaspat tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Aromat ,colorat,apetisant... Un deliciu

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de berbecut