autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu portocal si dulceata

Autor: rolly rolly (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rolly rolly (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 decembrie 2008

Ingrediente
100gr. piept de pui, 100gr. portocala, 30gr.dulceata de cocaze, 20gr. smantana dulce, 10gr. sos demiglas, 5gr. eros pista

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie bucatele pieptul de pui, se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul nu foarte mult, se caleste bine aproape pana este facut puiul, se adauga smantana dulce, se lasa sa fiarba circa 1 min.

Demiglasul se prepara intr-un vas, ca si budinca la apa rece, se toarna in tigaie si se amesteca continu la foc incet, se adauga eros pista, piper, sare dupa gust. Portocala se curata de coaja si se taie rondele, dulceata se serveste peste preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocal si dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si smantana

Pui cu sos de lamaie si smantana

Intr-o cratita se peregateste sosul dupa cum urmeaza: Se pun 2 linguri ulei (dupa preferinta) eu

7 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rolly rolly (Maestru bucatar) , 07 octombrie 2009

    demiglas este o baza de sos (soso brun) 'extrasul de sos brun "se gaseste in metro selgros si costa cam 70 de ron

  • Fara foto

    Nadia , 10 august 2009

    Eros pista este o pasta de ardei foarte iute. Se gaseste in borcanele mici cam in toate magazinele(de provenienta este din Ungaria), iar de sosul demiglas nici eu n-am auzit pana acum . Poate ne spune cineva ce este si ce gust are! Mancarea e interesanta(combinatia pui-dulceata-portocala).

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Sos demiglas, eros pista sunt ingrediente de care nu am auzit, ce sunt? Altfel, mancarea arata tare bine, imi place.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100gr. piept de pui
  • 100gr. portocala
  • 30gr.dulceata de cocaze
  • 20gr. smantana dulce
  • 10gr. sos demiglas
  • 5gr. eros pista

Raporteaza reteta

rolly rolly (Maestru bucatar)

demiglas este o baza de sos (soso brun) 'extrasul de sos brun "se gaseste in metro selgros si costa cam 70 de ron

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pulpe de pui la capac cu stoemp