Pui cu praz si conopida

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pui cu praz si conopida

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • o conopida de 500 g, spalata si desfacuta in buchetele
  • 3 rosii medii spalate
  • 3 ardei curatati si spalati
  • un fir de praz curatat si spalat
  • un morcov mic curatat si spalat
  • o lingurita cu boia dulce
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o legatura de patrunjel spalat
  • cateva frunze de menta spalate
  • 2 cani cu apa calda

Mod de preparare

Taiem morcovul in cubulete mici. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Taiem rosiile in cubulete. Taiem prazul in rondele. Tocam marunt menta si patrunjelul.

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam pulpele de pui si le prajim usor, cat sa isi schimbe culoarea, pe toate partile.

Punem rondelele de praz, morcovul, ardeiul si usturoiul.

Condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam si lasam totul sa se caleasca la foc mic, timp de 3-4 minute.

Punem boia de ardei. Turnam cele 2 cani cu apa calda, amestecam si lasam totul sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de 30 de minute.

Verificam carnea daca este fiarta, cu o furculita.

Punem buchetelele de conopida, acoperim cratita cu un capac si lasam totul sa fiarba timp de 5 minute.

Punem rosiile si menta, amestecam si mai lasam sa fiarba, tot acoperit, inca 10 minute.

Gustam si condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie.

Presaram deasupra patrunjel tocat si inchidem aragazul.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/kfAY1JDzAxQ

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise