autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Mancaruri cu carne

Pui cu praz si conopida

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2014

Ingrediente
6 pulpe de pui, o conopida de 500 g, spalata si desfacuta in buchetele, 3 rosii medii spalate, 3 ardei curatati si spalati, un fir de praz curatat si spalat, un morcov mic curatat si spalat, o lingurita cu boia dulce, 3 linguri cu ulei, 5 catei mici de usturoi curatati si spalati, sare, piper proaspat macinat, o legatura de patrunjel spalat, cateva frunze de menta spalate, 2 cani cu apa calda

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem morcovul in cubulete mici. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Taiem rosiile in cubulete. Taiem prazul in rondele. Tocam marunt menta si patrunjelul.

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam pulpele de pui si le prajim usor, cat sa isi schimbe culoarea, pe toate partile.

Punem rondelele de praz, morcovul, ardeiul si usturoiul.

Condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam si lasam totul sa se caleasca la foc mic, timp de 3-4 minute.

Punem boia de ardei. Turnam cele 2 cani cu apa calda, amestecam si lasam totul sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de 30 de minute.

Verificam carnea daca este fiarta, cu o furculita.

Punem buchetelele de conopida, acoperim cratita cu un capac si lasam totul sa fiarba timp de 5 minute.

Punem rosiile si menta, amestecam si mai lasam sa fiarba, tot acoperit, inca 10 minute.

Gustam si condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie.

Presaram deasupra patrunjel tocat si inchidem aragazul.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/kfAY1JDzAxQ

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu praz si conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui Hawai

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocana bunicii

Tocana bunicii

Mod de preparare: Sosul il pregatim in ceaun, se incinge uleiul si se calesc rosiile taiate potrivit

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • o conopida de 500 g
  • spalata si desfacuta in buchetele
  • 3 rosii medii spalate
  • 3 ardei curatati si spalati
  • un fir de praz curatat si spalat
  • un morcov mic curatat si spalat
  • o lingurita cu boia dulce
  • 3 linguri cu ulei
  • 5 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o legatura de patrunjel spalat
  • cateva frunze de menta spalate
  • 2 cani cu apa calda

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

11 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Polenta alla boscaiola