Ingrediente
5 buc. pulpe pui, 8-10 rosii, o căpăţână mare de usturoi, mărar uscat măcinat, cimbru macinat, sare şi piper după gust, 2 buc. for de dafin, 5-6 boabe de piper, o linguriţă boia de ardei dulce, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, 2 linguriţe pastă de tomate, 1/2 linguriţă de miere de albine, 100 ml vin alb, supă de carne, de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului, 50 g unt, făină
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Punem câteva linguri de făină într-o pungă de plastic, adăugăm bucăţile de carne, închidem punga ermetic sau ţinem cu mâna de capătul pungii agitând punga până se acoperă pulpele cu făină. Scoatem pulpele din pungă şi îndepărtăm surplusul de făină.
Aşezăm pulpele în tigaia dry cooker în care am încălzit în prealabil uleiul şi untul şi le rumenim pe ambele părţi.
Roşiile se spală , se decojesc şi se vor tăia în bucăti mai mari (2 sau 4 bucăţi în funcţie de mărimea roşiei).
Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă în felii sau cubuleţe...
Într-o crăticioară punem roşiile să fiarbă timp de 10-15 minute, se adaugă pasta de tomate, mierea de albine, usturoiul, foile de dafin ,vinul ,supa sau apă caldă pentru obţinerea consistenţei dorite, se condimentează , se sărează după gust (sare, piper proaspăt măcinat, piper boabe, mărar, boia de ardei dulce), se adaugă pulpele şi sosul din tigaie şi se mai fierb câteva minute împreună.
Dacă nu aveţi timp să faceţi mămăliguţă , pâinea prăjită este binevenită...