autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Pui cu roşii şi mămăliguţă

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
5 buc. pulpe pui, 8-10 rosii, o căpăţână mare de usturoi, mărar uscat măcinat, cimbru macinat, sare şi piper după gust, 2 buc. for de dafin, 5-6 boabe de piper, o linguriţă boia de ardei dulce, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, 2 linguriţe pastă de tomate, 1/2 linguriţă de miere de albine, 100 ml vin alb, supă de carne, de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului, 50 g unt, făină

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pulpele de pui se spală şi se zvantă pe prosoape de hârtie. Trecem pulpele printr-un amestec de condimente, şi anume cimbru, boia dulce de ardei , mărar, sare, piper după gust ,apoi se lasă la rece câteva minute pentru a absorbi condimentele.

Punem câteva linguri de făină într-o pungă de plastic, adăugăm bucăţile de carne, închidem punga ermetic sau ţinem cu mâna de capătul pungii agitând punga până se acoperă pulpele cu făină. Scoatem pulpele din pungă şi îndepărtăm surplusul de făină.

Aşezăm pulpele în tigaia dry cooker în care am încălzit în prealabil uleiul şi untul şi le rumenim pe ambele părţi.

Roşiile se spală , se decojesc şi se vor tăia în bucăti mai mari (2 sau 4 bucăţi în funcţie de mărimea roşiei).

Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă în felii sau cubuleţe...

Într-o crăticioară punem roşiile să fiarbă timp de 10-15 minute, se adaugă pasta de tomate, mierea de albine, usturoiul, foile de dafin ,vinul ,supa sau apă caldă pentru obţinerea consistenţei dorite, se condimentează , se sărează după gust (sare, piper proaspăt măcinat, piper boabe, mărar, boia de ardei dulce), se adaugă pulpele şi sosul din tigaie şi se mai fierb câteva minute împreună.

Dacă nu aveţi timp să faceţi mămăliguţă , pâinea prăjită este binevenită...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu roşii şi mămăliguţă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc...

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Arata foarte bine si este delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 buc. pulpe pui
  • 8-10 rosii
  • o căpăţână mare de usturoi
  • mărar uscat măcinat
  • cimbru macinat
  • sare şi piper după gust
  • 2 buc. for de dafin
  • 5-6 boabe de piper
  • o linguriţă boia de ardei dulce
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguriţe pastă de tomate
  • 1/2 linguriţă de miere de albine
  • 100 ml vin alb
  • supă de carne
  • de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului
  • 50 g unt
  • făină

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui la tigaie cu rosii si usturoi