autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Pui cu roşii şi mămăliguţă

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
5 buc. pulpe pui, 8-10 rosii, o căpăţână mare de usturoi, mărar uscat măcinat, cimbru macinat, sare şi piper după gust, 2 buc. for de dafin, 5-6 boabe de piper, o linguriţă boia de ardei dulce, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, 2 linguriţe pastă de tomate, 1/2 linguriţă de miere de albine, 100 ml vin alb, supă de carne, de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului, 50 g unt, făină

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pulpele de pui se spală şi se zvantă pe prosoape de hârtie. Trecem pulpele printr-un amestec de condimente, şi anume cimbru, boia dulce de ardei , mărar, sare, piper după gust ,apoi se lasă la rece câteva minute pentru a absorbi condimentele.

Punem câteva linguri de făină într-o pungă de plastic, adăugăm bucăţile de carne, închidem punga ermetic sau ţinem cu mâna de capătul pungii agitând punga până se acoperă pulpele cu făină. Scoatem pulpele din pungă şi îndepărtăm surplusul de făină.

Aşezăm pulpele în tigaia dry cooker în care am încălzit în prealabil uleiul şi untul şi le rumenim pe ambele părţi.

Roşiile se spală , se decojesc şi se vor tăia în bucăti mai mari (2 sau 4 bucăţi în funcţie de mărimea roşiei).

Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă în felii sau cubuleţe...

Într-o crăticioară punem roşiile să fiarbă timp de 10-15 minute, se adaugă pasta de tomate, mierea de albine, usturoiul, foile de dafin ,vinul ,supa sau apă caldă pentru obţinerea consistenţei dorite, se condimentează , se sărează după gust (sare, piper proaspăt măcinat, piper boabe, mărar, boia de ardei dulce), se adaugă pulpele şi sosul din tigaie şi se mai fierb câteva minute împreună.

Dacă nu aveţi timp să faceţi mămăliguţă , pâinea prăjită este binevenită...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu roşii şi mămăliguţă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    O mâncare aromata și delicioasa. De data ăsta am făcut un piure de cartofi alături dar data viitoare cu siguranță o voi încerca și cu o mămăliguță calda.

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc...

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Arata foarte bine si este delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 buc. pulpe pui
  • 8-10 rosii
  • o căpăţână mare de usturoi
  • mărar uscat măcinat
  • cimbru macinat
  • sare şi piper după gust
  • 2 buc. for de dafin
  • 5-6 boabe de piper
  • o linguriţă boia de ardei dulce
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguriţe pastă de tomate
  • 1/2 linguriţă de miere de albine
  • 100 ml vin alb
  • supă de carne
  • de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului
  • 50 g unt
  • făină

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aripioare condimentate(punga Knorr)