autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui cu rozmarin și măsline

    Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Ingrediente
pulpe de pui (eu am folosit 2 pulpe și un piept de pui înjumătățit), 2 cepe mici, un ardei roșu și unul verde, 2 căței de usturoi, 3 roșii coapte, 50 ml vin roșu, 2 ramuri de rozmarin, o mână de măsline negre fără sâmburi, o cană de bulion, ulei de măsline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi am presărat puțină făină peste ele.

Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie antiaderentă, în care se călesc bucățile de pui până se rumenesc. Am presărat câteva frunze de rozmarin, apoi le-am scos pe o farfurie și se păstrază la cald.

În același ulei am călit cepele, usturoiul și ardeii tăiați mărunt până se înmoaie, apoi am adăugat vinul, roșiile tocat, bulionul și le-am lăsat să fiarbă câteva minute. Între timp bucățile de pui le-am așezat într-un vas ceramic, peste care am turnat sosul de legume și l-am dat la cuptor pentru aproximativ o oră, până carnea de pui devine fragedă.

La final am adăugat măslinele și restul de rozmarin. Cred că nu mai este nevoie să vă descriu ce mâncare delicioasă a ieșit, numai bună pentru o cină alături de un pahar de vin.

Să aveți poftă bună!

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Pur si simplu papa bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rozmarin și măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu rozmarin si masline

Pui cu rozmarin si masline

Condimentam pieptul de pui (pulpele) cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Stufat de miel

Stufat de miel

Carnea se spala,se portioneaza si se caleste in ulei incins,dupa ce s-a rumenit se presara putina

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • pulpe de pui (eu am folosit 2 pulpe și un piept de pui înjumătățit)
  • 2 cepe mici
  • un ardei roșu și unul verde
  • 2 căței de usturoi
  • 3 roșii coapte
  • 50 ml vin roșu
  • 2 ramuri de rozmarin
  • o mână de măsline negre fără sâmburi
  • o cană de bulion
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui in sos de arahide cu legume