Pui cu rozmarin și măsline

Pui cu rozmarin și măsline

Ingrediente

  • pulpe de pui (eu am folosit 2 pulpe și un piept de pui înjumătățit)
  • 2 cepe mici
  • un ardei roșu și unul verde
  • 2 căței de usturoi
  • 3 roșii coapte
  • 50 ml vin roșu
  • 2 ramuri de rozmarin
  • o mână de măsline negre fără sâmburi
  • o cană de bulion
  • ulei de măsline, sare, piper

Mod de preparare

Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi am presărat puțină făină peste ele.

Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie antiaderentă, în care se călesc bucățile de pui până se rumenesc. Am presărat câteva frunze de rozmarin, apoi le-am scos pe o farfurie și se păstrază la cald.

În același ulei am călit cepele, usturoiul și ardeii tăiați mărunt până se înmoaie, apoi am adăugat vinul, roșiile tocat, bulionul și le-am lăsat să fiarbă câteva minute. Între timp bucățile de pui le-am așezat într-un vas ceramic, peste care am turnat sosul de legume și l-am dat la cuptor pentru aproximativ o oră, până carnea de pui devine fragedă.

La final am adăugat măslinele și restul de rozmarin. Cred că nu mai este nevoie să vă descriu ce mâncare delicioasă a ieșit, numai bună pentru o cină alături de un pahar de vin.

Să aveți poftă bună!

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Pur si simplu papa bun.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor