Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Ingrediente
2 piepti de pui., 2 linguri cu ulei de masline extravirgin., 1 lingura cu unt., 1 ceapa rosie., 4-5 catei de usturoi., 2 lingurite pasta de ardei dulce(Kaufland)., 1 lingurita cu ghimbir ras., 2 lingurite rase de scortisoara., 2 cartofi(cubulete)., 300 gr rosii tocate de la cutie(polpa italiano)., 100 gr masline verzi., 1 lingura cu miere de albine., sare, si patrunjel verde tocat fin.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se portioneaza pieptul de pui in bucatele,la fel si cei doi cartofi si se pun intr-o tigaie adanca,peste cele doua linguri de ulei de masline extravirgin si lingura de unt,care sunt deja incinse.Perpelim atat bucatelele de pui cat si cele de cartof,dar cu atentie sa nu se farame cartoful.Adaugam ceapa rosie tocata marunt,usturoiul pisat,ghimbirul ras,pasta de ardei rosu dulce,rosiile taiate si scortisoara praf,le amestecam bine.Acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc molcom 10 minute.La urma adaugam mierea de albine si maslinele verzi,condimentam si punem intr-o forma de yenna la cuptor, pentru 10 minute.Este o mancare super-delicioasa,mai ales daca presaram peste patrunjel verde tocat fin.La acest fel de mancare putem servi si un pahar de vin rosu.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu scortisoara si masline verzi." nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotletul:
Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un
Ingredientele sunt in functie de cate portii doriti. eu am folosit 8 aripioare de pui , o conopida
21 voturi
6 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009
Si eu folosesc aceste combinatii ,sunt delicioase...