autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui cu smantana

Autor: Aurelian Apostol (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelian Apostol (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2007

Ingrediente
piept de pui, smantana, telemea de huedin de oaie(cea mai buna branza din lume), unt, ceapa, ardei gras rosu, rosii siciliene(sau rosii din alea normale)desi gasiti peste tot rosiile alea micute, sare, piper, boia, chimen, rozmarin.,

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie normala teflonata pui un pahar cu apa, pieptul si capac, lasi la inabusit pana il patrunde bine si devine tot alb si fraged, sare, piper, cam pe atunci ar cam trebui sa se evapore si apa(daca mai ramane scurge-o, daca se evapora prea repede mai pune) apoi scoti puiul pui 1/4 dintr-un unt il lasi sa se topeasca pui apoi o jumatate de ceapa la calit(taiata marunt de tot) lasati vreo 2 min, apoi puneti 10 rosii siciliene taiate in 8(adica nu tocate) lasati putin amestecati puneti si ardei gras, sare, piper din belsug, boia din belsug, rozmarin un varf de lingurita, si un varf de lingurita de chimen(ofera un gust ciudat de placut la sfarsit), lasati vreo 5 min pana cand ceapa prinde o tenta usor maronie scoateti si puneti intr-un recipient, apoi puneti pieptul de pui, il lasati pe o parte pana se rumeneste bine de tot il intoarceti si pe partea cealalata apoi cand vedeti ca s-a rumenit si pe partea aceea turnati smantana in tigaie fara sa intoarceti carnea sau sa o mai miscati o lasati pana intr-un minut sa se incalzeasca si smantana prinde si un gust mai special, mai puneti boia din belsug, apoi luati cu grija (pentru ca daca nu sunteti atenti smantana prinde o culoare urata de la friptura) puneti pe o farfurie pe margine puneti legumele facute anterior si deasupra radeti branza care v-am spus, fin si putin dar cat credeti voi incat sa se simta totusi gustul adica nu doar o tenta, dar ideea e sa nu o ingropati in branza pentru ca acopera tot gustul mancarii dupaia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot

10 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Pui cu smantana la cuptor

Pui cu smantana la cuptor

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb 5 minute. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste

27 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 12 iunie 2008

    Am remarcat prezenta telemelei in aceasta reteta, pare a fi o reteta super!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • piept de pui
  • smantana
  • telemea de huedin de oaie(cea mai buna branza din lume)
  • unt
  • ceapa
  • ardei gras rosu
  • rosii siciliene(sau rosii din alea normale)desi gasiti peste tot rosiile alea micute
  • sare
  • piper
  • boia
  • chimen
  • rozmarin.

Raporteaza reteta

Retete
de Aurelian Apostol
Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

In primul rand, am cumparat antricoate de vitel de la macelarie arabeasca, nu am gasit nici macar

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Ion Padure (Chef de cuisine)

Am remarcat prezenta telemelei in aceasta reteta, pare a fi o reteta super!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos rosu si orez