Pui cu smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de pui
  • smantana
  • telemea de huedin de oaie(cea mai buna branza din lume)
  • unt
  • ceapa
  • ardei gras rosu
  • rosii siciliene(sau rosii din alea normale)desi gasiti peste tot rosiile alea micute
  • sare
  • piper
  • boia
  • chimen
  • rozmarin.

Mod de preparare

Intr-o tigaie normala teflonata pui un pahar cu apa, pieptul si capac, lasi la inabusit pana il patrunde bine si devine tot alb si fraged, sare, piper, cam pe atunci ar cam trebui sa se evapore si apa(daca mai ramane scurge-o, daca se evapora prea repede mai pune) apoi scoti puiul pui 1/4 dintr-un unt il lasi sa se topeasca pui apoi o jumatate de ceapa la calit(taiata marunt de tot) lasati vreo 2 min, apoi puneti 10 rosii siciliene taiate in 8(adica nu tocate) lasati putin amestecati puneti si ardei gras, sare, piper din belsug, boia din belsug, rozmarin un varf de lingurita, si un varf de lingurita de chimen(ofera un gust ciudat de placut la sfarsit), lasati vreo 5 min pana cand ceapa prinde o tenta usor maronie scoateti si puneti intr-un recipient, apoi puneti pieptul de pui, il lasati pe o parte pana se rumeneste bine de tot il intoarceti si pe partea cealalata apoi cand vedeti ca s-a rumenit si pe partea aceea turnati smantana in tigaie fara sa intoarceti carnea sau sa o mai miscati o lasati pana intr-un minut sa se incalzeasca si smantana prinde si un gust mai special, mai puneti boia din belsug, apoi luati cu grija (pentru ca daca nu sunteti atenti smantana prinde o culoare urata de la friptura) puneti pe o farfurie pe margine puneti legumele facute anterior si deasupra radeti branza care v-am spus, fin si putin dar cat credeti voi incat sa se simta totusi gustul adica nu doar o tenta, dar ideea e sa nu o ingropati in branza pentru ca acopera tot gustul mancarii dupaia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta