autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui cu smantana

Autor: Aurelian Apostol (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelian Apostol (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2007

Ingrediente
piept de pui, smantana, telemea de huedin de oaie(cea mai buna branza din lume), unt, ceapa, ardei gras rosu, rosii siciliene(sau rosii din alea normale)desi gasiti peste tot rosiile alea micute, sare, piper, boia, chimen, rozmarin.,

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie normala teflonata pui un pahar cu apa, pieptul si capac, lasi la inabusit pana il patrunde bine si devine tot alb si fraged, sare, piper, cam pe atunci ar cam trebui sa se evapore si apa(daca mai ramane scurge-o, daca se evapora prea repede mai pune) apoi scoti puiul pui 1/4 dintr-un unt il lasi sa se topeasca pui apoi o jumatate de ceapa la calit(taiata marunt de tot) lasati vreo 2 min, apoi puneti 10 rosii siciliene taiate in 8(adica nu tocate) lasati putin amestecati puneti si ardei gras, sare, piper din belsug, boia din belsug, rozmarin un varf de lingurita, si un varf de lingurita de chimen(ofera un gust ciudat de placut la sfarsit), lasati vreo 5 min pana cand ceapa prinde o tenta usor maronie scoateti si puneti intr-un recipient, apoi puneti pieptul de pui, il lasati pe o parte pana se rumeneste bine de tot il intoarceti si pe partea cealalata apoi cand vedeti ca s-a rumenit si pe partea aceea turnati smantana in tigaie fara sa intoarceti carnea sau sa o mai miscati o lasati pana intr-un minut sa se incalzeasca si smantana prinde si un gust mai special, mai puneti boia din belsug, apoi luati cu grija (pentru ca daca nu sunteti atenti smantana prinde o culoare urata de la friptura) puneti pe o farfurie pe margine puneti legumele facute anterior si deasupra radeti branza care v-am spus, fin si putin dar cat credeti voi incat sa se simta totusi gustul adica nu doar o tenta, dar ideea e sa nu o ingropati in branza pentru ca acopera tot gustul mancarii dupaia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu smantana

Piept de pui cu smantana

Se caleste putin ceapa,se adauga bucatile de piept se prajesc impreuna si se presara putin maggi

15 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu smantana

Pui cu smantana

Copanelele se spala si li se ia pielea.Cui ii place poate sa lasa si pielea.Se pun in tigaie cu putin

9 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Ion Padure (Chef de cuisine) , 12 iunie 2008

    Am remarcat prezenta telemelei in aceasta reteta, pare a fi o reteta super!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • piept de pui
  • smantana
  • telemea de huedin de oaie(cea mai buna branza din lume)
  • unt
  • ceapa
  • ardei gras rosu
  • rosii siciliene(sau rosii din alea normale)desi gasiti peste tot rosiile alea micute
  • sare
  • piper
  • boia
  • chimen
  • rozmarin.

Raporteaza reteta

Retete
de Aurelian Apostol
Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

In primul rand, am cumparat antricoate de vitel de la macelarie arabeasca, nu am gasit nici macar

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Ion Padure (Chef de cuisine)

Am remarcat prezenta telemelei in aceasta reteta, pare a fi o reteta super!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sarmale cu carne de porc