autor:

3sisterscooking

» » Fripturi

Pui cu smantana

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2011

Ingrediente
- pulpele si pieptul de la un pui, - 100 g unt, - 200 ml smantana, - marar, - sare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Asa cum am promis revin cu bunatati de-ale maestrului Radu Anton Roman.

"Mancarica de duminica sau pentru oaspeti dragi, o gasiti in literatura(Hogas si Sadoveanu, Octavian Stoica si Radu Anton Roman), la Deleni-Vale, la braseria Unirea, in istoria pre si post-alicuzista, la Romvared, in memoriile scandaloase ale fratelui Chibici, la cantina liceului din Husi, in Sanda Marin.Pune mereu aceeasi problema insolubila, a oaselor: n-ai cum sa le apuci cu mana, din cauza sosului gros, dar cine ar pute sa curete, numai cu furculita si cutitul, carnita de pe oase de pui(mai ales ingropate in smantana!)?"

Radu Anton Roman

Se curata bucatile de pui, se spala si se sterg. Se pun la prajit in untul incins. Cand s-au rumenit putin, se stinge cu apa, se acopera si se lasa sa se naduseasca la foc mic. Cand puiul este facut de jumatate se sareza si se pune intr-un vas pentru cuptor, impreuna cu sosul din tava si smantana dreasa cu putina apa. Se lasa sa se desavarseasca, vreo jumatate de ora, se scoate si se serveste presarat cu marar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui cu ciuperci si smantana

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. Se caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie.

137 voturi    20 comentarii
1h
Sosuri
Pui cu sos de smantana si mamaliguta

Pui cu sos de smantana si mamaliguta

Carnea se taie in bucati potrivit de mari si se rumenesc in putin ulei pe toate partile. Se scoate

13 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Imi place combinatia cu smantana si marar.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • - pulpele si pieptul de la un pui
  • - 100 g unt
  • - 200 ml smantana
  • - marar
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place combinatia cu smantana si marar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava