Pui cu smantana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Pui cu smantana

Ingrediente

  • - pulpele si pieptul de la un pui
  • - 100 g unt
  • - 200 ml smantana
  • - marar
  • - sare

Mod de preparare

Asa cum am promis revin cu bunatati de-ale maestrului Radu Anton Roman.

"Mancarica de duminica sau pentru oaspeti dragi, o gasiti in literatura(Hogas si Sadoveanu, Octavian Stoica si Radu Anton Roman), la Deleni-Vale, la braseria Unirea, in istoria pre si post-alicuzista, la Romvared, in memoriile scandaloase ale fratelui Chibici, la cantina liceului din Husi, in Sanda Marin.Pune mereu aceeasi problema insolubila, a oaselor: n-ai cum sa le apuci cu mana, din cauza sosului gros, dar cine ar pute sa curete, numai cu furculita si cutitul, carnita de pe oase de pui(mai ales ingropate in smantana!)?"

Radu Anton Roman

Se curata bucatile de pui, se spala si se sterg. Se pun la prajit in untul incins. Cand s-au rumenit putin, se stinge cu apa, se acopera si se lasa sa se naduseasca la foc mic. Cand puiul este facut de jumatate se sareza si se pune intr-un vas pentru cuptor, impreuna cu sosul din tava si smantana dreasa cu putina apa. Se lasa sa se desavarseasca, vreo jumatate de ora, se scoate si se serveste presarat cu marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor