Asa cum am promis revin cu bunatati de-ale maestrului Radu Anton Roman.
"Mancarica de duminica sau pentru oaspeti dragi, o gasiti in literatura(Hogas si Sadoveanu, Octavian Stoica si Radu Anton Roman), la Deleni-Vale, la braseria Unirea, in istoria pre si post-alicuzista, la Romvared, in memoriile scandaloase ale fratelui Chibici, la cantina liceului din Husi, in Sanda Marin.Pune mereu aceeasi problema insolubila, a oaselor: n-ai cum sa le apuci cu mana, din cauza sosului gros, dar cine ar pute sa curete, numai cu furculita si cutitul, carnita de pe oase de pui(mai ales ingropate in smantana!)?"
Radu Anton Roman
Se curata bucatile de pui, se spala si se sterg. Se pun la prajit in untul incins. Cand s-au rumenit putin, se stinge cu apa, se acopera si se lasa sa se naduseasca la foc mic. Cand puiul este facut de jumatate se sareza si se pune intr-un vas pentru cuptor, impreuna cu sosul din tava si smantana dreasa cu putina apa. Se lasa sa se desavarseasca, vreo jumatate de ora, se scoate si se serveste presarat cu marar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii