autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

PUI CU SMANTANA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Un pui, (sau carnita de pui dupa preferinta: piept, pulpe, ciocanele), o lingura untura sau 50 g unt, o ceasca mare de smantana, sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Puiul spalat, portionat, se inabusa in untura(unt). In timpul inabusirii se mai adauga putina apa. Cand carnea este moale, patrunsa, se toarna smantana. Se potriveste de sare si se lasa sa dea cateva clocote la foc domol. Daca vreti un sos mai consistent, puteti amesteca smantana cu putina faina. Acest fel de mancare se serveste cu pireu de cartofi. Se pune putin patrunjel tocat marunt in farfurie, celor amatori.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta

Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta

Incingem tigaia,topim untul,adaugam cuburi de carne.Lasam sa se patrunda carnea, dar sa nu se prajeasca.

9 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu praz si sos de smantana

Pulpe de pui cu praz si sos de smantana

Prajiti puiul intr-o tigaie incinsa in uleiul de masline, pana devin aurii pe toate partile. Adaugati

4 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Atunci, se renunta la pireu.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Trebuie servita, neaparat, cu mamaliguta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    La data postarii, nu aveam aparat foto, dar promit ca la prima ocazie o sa vin si cu poze.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Gustos...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Lenuto ...o bunatate trebuie sa fie puiul tau ! Oare de ce nu ai pus si poza ??? Cred ca e foarte bun si cu mamaliguta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Da si mie imi place cu mamaliga si muratura.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Cu un piure foarte moale,mergee. Dar si cu mamaliga.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Un pui
  • (sau carnita de pui dupa preferinta: piept
  • pulpe
  • ciocanele)
  • o lingura untura sau 50 g unt
  • o ceasca mare de smantana
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Atunci, se renunta la pireu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui