Pui cu smantana la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pui cu smantana la cuptor

Ingrediente

  • 2
  • 5 kg cartofi
  • 1 kg piept de pui
  • 1 kg ciuperci
  • un litru de smantana dulce
  • 30g parmezan
  • 300g cascaval sau mozzarella
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 100ml vin alb.

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb 5 minute. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in 2 linguri de ulei. Separat se calesc ciupercile (taiate felii) si usturoiul. Cand se inmoaie ciupercile se adauga pieptul de pui si se stinge cu vin alb.Cand jumatate din cantitatea de vin s-a evaporat se adauga smantana dulce, parmezanul si se condimenteaza cu sare si piper.Se fierbe pana cand se ingroasa sosul.Se aseaza cartofii in tava si se toarna deasupra sosul.Se presara cascaval sau mozzarella si se da la cuptor 40 de minute sau pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor