autor:

cristian-luca

» » Mancaruri cu carne

Pui cu smantana la cuptor

Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian-luca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
2,5 kg cartofi, 1 kg piept de pui, 1 kg ciuperci, un litru de smantana dulce, 30g parmezan, 300g cascaval sau mozzarella, sare, piper, 3 catei de usturoi, 100ml vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb 5 minute. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in 2 linguri de ulei. Separat se calesc ciupercile (taiate felii) si usturoiul. Cand se inmoaie ciupercile se adauga pieptul de pui si se stinge cu vin alb.Cand jumatate din cantitatea de vin s-a evaporat se adauga smantana dulce, parmezanul si se condimenteaza cu sare si piper.Se fierbe pana cand se ingroasa sosul.Se aseaza cartofii in tava si se toarna deasupra sosul.Se presara cascaval sau mozzarella si se da la cuptor 40 de minute sau pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii

34 voturi    10 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

pulpe de pui la cuptor,cu orez si ciuperci

Spalam pulpele si le asezam pe patul de legume.Le stropim cu uleiul,adaugam condimente,apa si lasam

6 voturi    3 comentarii
50h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Bun produsul final. Mi s-a facut pofta.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    E foarte bun puiul cu sos de smantana Eu adaug si putin usturoi

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    pare interesanta reteta, cu exceptia ciupercilor care,cred ca nu o sa le pun deoarece sunt alergic.am sa incerc reteta si revin cu concluzii.felicitari

    • Fara foto

      valentina ionita , 17 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

27 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de cristian-luca
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Salata de fructe de mare

Salata de fructe de mare

Fructele de mare se pun la marinat(3-4 ore)cu zeama de lime, capatana de usturoi taiata in jumatate,

2 voturi    3 comentarii
4h
Salate reci
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Bun produsul final. Mi s-a facut pofta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura