Ingrediente
1 bucata pui de curte ,, 2 cepe ,, 1 morcov, 1 telina., , ceapa verde 2 chite,, marar 2 chite,, 100 ml ulei de floarea soarelui,, sare ,, piper alb,, smantana 400 gr,, oua 3 bucati., , ardei grsa 10 bucati.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
1 vot
Mod de preparare
Punem la fiert oratania sacrificata cu ceva legume care sa i inmulteasca gustul si aroma si fierbem fara tagada daca vrem o carne de calitate.
Separat tocam ceapa verde ,mararul si zbatem intr-un castron smantana si cu ouale.
La foc mic ceapa verde cu ulei o carcalim si adaugam 500 ml de zeama in care sa fiert puiul.Punem si puiul fiert sectionat dupa nevoi,asezonam de sare si piper.
Ardeiul gras dupa ce l-am copt il curatam si adaugim peste pui .
Venim si cu smantana si o adaugim,mestecand continuu sa nu faca cocoloase sau sa se prinda de peretii vasului.
Pregatim mararul si dupa ce dam jos de pe foc il punem si pe el.
CHEF DAN (Chef de cuisine):
Nemaipomeniti,savurosi,incredibil de gustosi alaturi de o maliguta lovita cu branza de burduf in moalele crestetului,si totul aghezmuit cu un vin alb sec.