autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Pui cu smochine

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 400g.piept de pui sau 4 pulpe de pui fara pielita si dezosate,, 1 lingura condimente pentru carne de pui,, 12 smochine proaspete sau uscate,, 2 mere,, 2 cepe,, 30g.margarina,, 1 lingura zahar praf,, 1/2 lingurita scortisoara pudra,, piper,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata si se toaca ceapa.
2.Se curata merele ,li se scoate casa semintelor si se taie in sferturi.
3.Intr-o tigaie antiadeziva,cu peretii inalti,se pune la topit margarina si se frig bucatile de carne ,condimentate in prealabil cu condimente pentru carne de pui ,pe toate partile.Se pudreaza cu zaharul praf, se adauga ceapa tocata,sare ,daca este nevoie, piper si 1/2 pahar de apa.Se acopera tigaia si se lasa 10 minute, la foc mic.
4.Se spala smochinele si se taie in doua.Se pudreaza smochinele si merele cu scortisoara si se pun in tigaie.Se acopera tigaia si se continua fierberea inca 10 minute, pe foc mic.
5.Preparatul se serveste cu cartofi piure, orez fiert sau taietei lati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu miere si smochine

Pui cu miere si smochine

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline, se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulouri pe gratar

Rulouri pe gratar

Carnea se bate ca pentru snitele si se codimenteaza dupa gust, cascavalul se da pe razatoare si apoi

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 08 februarie 2010

    Si eu , Lenuta, fac asemenea sosuri:de visine, de mere, de gutui , de prune,de coacaze, de afine ,de piersici, de caise si multe altele pe baza de fructe.Sunt o incantare a vazului si a papilelor gustative...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    hmmm..delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Sa sti ca ma incanta aceasta idee de a folosi in combinatie visine. Eu am avut o matusa unguroaica si facea sos de visine, sos de mere, erau o incantare.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Noua, acelora, care locuim la frontiera cu Ungaria, ne plac mult aceste combinatii,sarat cu dulce.Preparatele au o savoare deosebita.Ieri, am fost la cumparaturi in Ungaria si am ramas sa mancam la restaurantul Mall-ului.Am servit friptura de rata si sos de visine.Combinatia este superba.Incearca si o sa-mi multumesti.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Foarte interesanta combinatia cu mere si smochine, dar cred ca mi-ar placea mult de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 400g.piept de pui sau 4 pulpe de pui fara pielita si dezosate,
  • 1 lingura condimente pentru carne de pui,
  • 12 smochine proaspete sau uscate,
  • 2 mere,
  • 2 cepe,
  • 30g.margarina,
  • 1 lingura zahar praf,
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra,
  • piper,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Si eu , Lenuta, fac asemenea sosuri:de visine, de mere, de gutui , de prune,de coacaze, de afine ,de piersici, de caise si multe altele pe baza de fructe.Sunt o incantare a vazului si a papilelor gustative...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulada din piept de pui