PUI CU SMOCHINE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300 g carne de pui
  • -250 g smochine
  • -100 g vin
  • -1 ceapa
  • -40 g zahar
  • -25 g unt
  • -knorr

Mod de preparare

Smochinele se tin in apa sa se inmoaie. Se pune untul intr-o cratita pe foc mic si cand s-a infierbantat, se introduc bucatile de pui si ceapa tocata. Acoperi cu capac si fierbi in zeama pe care o lasa carnea.

Dupa ce a scazut zeama, torni apa si fierbi in continuare acoperit. Speli smochinele,le pui peste carne si mai lasi sa fiarba.

Arzi putin zaharul, stingi cu putina apa si lasi sa fiarba pana se dizolva tot si apoi torni in cratita cu carne. Torni si sosul de rosii, vinul, adauagi putin knorr, si mai lasi sa fiarba la foc mic pana scade,dar nu de tot, caci sosul este delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise